Iedereen heeft er wel een: iemand in telefoonlijst die kort, to the point en no nonsense reageert. Op alles

Dan zijn er ook nog mensen die hun berichtjes afsluiten met een punt ('Oke.', 'Zie je zo.', 'Is goed.'), en dat wordt dus al helemaal als ongezellig beschouwt. 

Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Computers in Human Behavior, wijst namelijk uit dat mensen die punten achter hun berichtjes zetten, als minder oprecht worden beschouwd. Onderzoekers aan de Binghamton University liet 126 studenten een rits berichtjes en handgeschreven notities lezen. De berichtjes en brieven gingen over een persoon die een ander persoon uitnodigt voor een feestje, waar hij in één woord reactie op krijgt, zoals 'Okay', 'Sure', 'Yeah' en 'Yup'. Soms kwam er een punt achter, soms niet. 

De studenten vonden de berichtjes met een punt uiteindelijk minder oprecht overkomen dan de berichtjes zonder punt. In een vervolgonderzoek bleek dat berichtjes met uitroeptekens zelfs nog oprechter werden ervaren. Bij de handgeschreven briefjes maakte het niet uit, wat laat zien dat dit duidelijk een 21e eeuws probleem is. 

Hoofdonderzoeker Celia Kin

'Digitale berichten missen veel van de sociale tekens die je in face-to-face contact hebt. Het is dus logisch dat je bij berichtjes gebruikt wat je hebt: emoji, expres verkeerd gespelde woorden om een bepaalde intonatie te benadrukken en een bepaalde interpunctie.'

De beste manier om als eerlijk en leuk te worden gezien? 'Suuuuure!' terugsturen dus, in plaats van 'Sure.'

Oh, en deze 5 type whatsappers heeft IEDEREEN in z'n telefoon