Ieder jaar wordt-ie weer herhaalt en ieder jaar kijken we weer. Home Alone blijft de ultieme Kerstfilm en dat terwijl de film alweer bijna dertig(!) jaar oud is. Hoe vergaat het de cast nu? Je leest het hier:

1. Macaulay Culkin als Kevin McCallister

Wat was het een schattig jongetje: Macauley speelde de o-zo zoete én slimme Kevin en maakte de film tot wat hij is: dé kerstfilm of all times. En we kennen allemaal zijn 'kindsterretje goes wild'-verhaal.. Voor wie niet weet hoe dat verhaal ging:

Lip, Cheek, Hairstyle, Forehead, Eyebrow, Jaw, Facial hair, Neck, Blond, Long hair,

Het schijnt nu beter met de acteur te gaan. Hij acteert weer en kroop in 2018 weer even in zijn rol als Kevin voor een Google Home-commercial. Hierin zien we hoe Home Alone in dit digitale tijdperk zou verlopen. Zo dus:

youtubeView full post on Youtube

2. Joe Pesci als Harry Lime

Inbreker nummero uno: Harry Lime. Ook al werd hij afgetroefd door een kind, hij was wel de slimste van het schurkenkoppel. Het verhaal gaat dat acteur Joe Pesci niet mocht vloeken op de set vanwege de kinderen en dat hij daar moeite mee had. Regisseur Chris Columbus zou hem de tip hebben gegeven om het woord fridge te gebruiken. Dit zou het vreemde, boze gebrabbel verklaren dat Harry in de film uitkraamt wanneer hij weer wordt geteisterd door één van Kevins boobytraps:

Joe Pesci maakte na Home Alone nog verschillende films en won een Oscar voor zijn rol in Goodfellas. Ook was Pesci recent nog te zien in de Netflix-film The Irishman.

Chin, Forehead, Elder, Wrinkle, Moustache, Portrait,

3. Daniel Stern als Marv Merchants

Iconische scène van deze boef was die met de gigantische spin. Acteur Daniel Stern ging voor één take akkoord met de tarantula op zijn gezicht en mocht niet eens echt schreeuwen, omdat dat de spin anders zou schrikken. Stern is nog steeds actief als acteur, maar een rol zo groot als Marv is er nooit meer van gekomen.

Facial hair, Hair, Beard, Moustache, Forehead, Chin, Eyebrow, Hairstyle, Human, Elder,

4. Catherine O'Hara als Kate McCallister & John Heard als Peter McCallister

Je zou je kind maar vergeten. Vader en moeder McCallister werden gespeeld door Catherine O'Hara en John Heard, maar de rollen waren erg gewild. Voor de rol van Kate waren onder meer Helen Hunt, Jodie Foster en Michelle Pfeiffer in de running, en Peter had gespeeld kunnen worden door John Travolta, Bill Murray, Tom Hanks, Sean Penn, Mel Gibson, Sylvester Stallone, Dennis Quaid of Jack Nicholson.

Acteur John Heard zelf had niet zo'n vertrouwen in de film en was niet erg enthousiast over het krijgen van de rol. Toen de film toch een succes bleek, bood Heard zijn excuses aan de regisseur aan, die dat naar eigen zeggen heeft opgenomen op tape. En terecht, want Heard had het flink mis. Home Alone kwam in The Guinness Book of World Records voor Highest Box Office Gross – Comedy, want hij bracht maar liefst een whopping $533.000.000 op.

Catherine O'Hara is nog steeds in Hollywood te vinden. Zo speelde ze een rolletje in Modern Family en is zij nu te zien in Schitt's Creek. John Heard is ook nog een busy man en was onder andere te zien in series als Prison Break en The Sopranos.

Home Alone, zo ziet de cast er nu uitpinterest
WireImage

5. Devin Ratray als Buzz McCallister

De vervelende pestkop van de film die Kevins hele pizza at, not cool. Acteur Devin Ratray speelde in de jaren negentig nog enkele andere pestkoprollen, maar vertolkt inmiddels verschillende volwassen rollen zoals in de film R.I.P.D., waar ook Ryan Reynolds en Jeff Bridges in te zien zijn en Hustlers, met Jennifer Lopez en Cardi B.

Hair, Face, Forehead, Eyebrow, Chin, Hairstyle, Head, White-collar worker, Nose, Facial hair,

6. Kieran Culkin als Fuller McCallister

Remember kleine neef Fuller met z'n Pepsi en z'n bedplassen? Dat was dus Macaulays kleine broertje Kieran in real life. Zijn Home Alone-rol was zijn eerste en hij heeft vanaf toen flink aan de weg getimmerd. Hij brak door met zijn rol in Igby Goes Down en werd daarvoor genomineerd voor een Golden Globe. Culkin is ook te zien in de series Fargo en Succession.

Hair, Face, Forehead, Eyebrow, Hairstyle, Chin, Facial hair, Nose, Cheek, Beard,