Mogen we éven voorstellen – over bijzondere kerstcadeaus gesproken: De Coco-Mat Wooden Bike.

The name says it all: deze strakke designros is volledig met de hand gemaakt en is op de wielen, de kettingkast en de remmen na helemaal van (massief eiken) hout, afkomstig uit de bossen van Griekenland. Zelfs het zadel en de trappers ja.

Het duurzame lifestylemerk – je kent het misschien van haar slaap- en woonitems – bundelde voor de productie van deze fiets, in het kader van haar missie om mensen te inspireren over een gezonde lifestyle en een beter milieu, de krachten met een partnerprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking. En het mooiste van dit al is: voor elke verkochte fiets wordt € 140 gedoneerd aan de Johan Cruyff Foundation, die zich inzet om meer kinderen te kunnen laten sporten en buitenspelen, én wordt een boom geplant bij het hoofdkantoor van Coco-Mat in Athene. En daar zit uiteindelijk dan weer veel meer hout aan dan voor jouw duurzame fiets is gebruikt.

Win-win.

De fiets is trouwens voorzien van drie automatische versnellingen en we hebben ons laten influisteren dat-ie, ondanks het houten zadel, rijdt als op wolkjes. De Coco-Mat Wooden Bike is voor € 1.500 te koop bij Coco-Mat-vestigingen in Amsterdam (Overtoom 89), Rotterdam (Westblaak 25) en Arnhem (Eusebiusbinnensingel 14). Kijk voor meer informatie op coco-mat.com.