Je kunt het je haast niet voorstellen, maar er was dus een topmodel nóg succesvoller dan Kendall Jenner en Gigi Hadid in 2015. Althans, zo oordeelt Models.com dat jaarlijks prestigieuze awards uitreikt aan modelvolk.

Ze is 22 jaar oud, komt uit Duitsland en blijkbaar een bigger deal dan Gigi en Kendall, die campagne na campagne lanceerden, hun debuut maakten bij de Victoria’s Secret Show, het gezicht waren van dé H&M Balmain-campagne en -show en miljoenen volgers op social media wisten te vergaren. We hebben het over Anna Ewers.

Zíj werd door een jury bestaande uit 250 topdesigners, fotografen, haar en make-up artiesten, casting directors en modejournalisten verkozen tot Model of the Year. Toegegeven: Anna had een topjaar, oa door deze controversiële Alexander Wang-campagne. Maar wellicht wilde de jury hiermee toch ook een klein statement mee maken?

Gigi Hadid was overigens wel runner-up voor de hoofdprijs. En de publieksprijs ging ook naar deze Hadid, met bestie Kendall als nummer twee. De Nederlandse Maartje Verhoef, die ieder fashion week-seizoen een haast onmenselijk aantal shows loopt en daarnaast een aanstal grote campagnes wist te strikken, zat ook in de race. Samen met genomineerden Jourdan Dunn, Julia Nobis, Grace Hartzel, Lexi Boling, Natasha Poly, Binx Walton, Joan Smalls, Karlie Kloss en het transgendermodel Andrej Pejic, die afgelopen jaar haar naam veranderde naar Andreja.

Model of the Year, Anna Ewers:

Fashion show, Textile, Outerwear, Runway, Style, Fashion model, Street fashion, Boot, Fashion, Knee,

Foto: Getty Images

Modellen in Frankrijk hebben nu een doktersbriefje nodig dat verklaart dat ze gezond zijn om te mogen werken >