Tussen alle Golden Globes-manie door heel erg triest nieuws. De iconische zanger David Bowie is gisteren op 69-jarige leeftijd overleden. Op de website van de zanger is te lezen dat Bowie 18 maanden geleden te horen kreeg dat-ie kanker had en dat hij gisteren omringd was door vrienden en familie. De zoon van Bowie bevestigt het nieuws ook op zijn twitterpagina:

xView full post on X

 
Voor velen komt dit enorm treurige nieuws enorm uit de lucht vallen. Afgelopen vrijdag vierde David Bowie – die ook wel bekend is als Ziggy Stardust – zijn verjaardag nog met het uitbrengen van een hagelnieuw album genaamd Blackstar, waar recensenten meteen lyrisch over waren. Op dit moment is ook de alom bejubelde expo over David Bowie te zien in het Groninger Museum (nog tot en met 13 maart 2016).

De Britse David Bowie scoorde onder andere grote hits met Space Oddity, Ziggy Stardust, Heroes en Under Pressure. In Nederland wist hij vijf nummer één hits te veroveren, maar de zanger is al sinds 2004 niet meer op tournee geweest. Eerder kampte Bowie al met zijn gezondheid en in 2004 moest hij een hartoperatie ondergaan vanwege een geblokkeerde slagader.

De zanger was getrouwd met model Iman (Abdulmajid). We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte.

Zo reageren celebrities op Twitter op het overlijden van David Bowie >

In beeld: de ongeëvenaard stijl van David Bowie >

En dit zijn de favoriete Bowie-nummers van de ELLE redactie >