Er zijn legio redenen waarom je gebaat zou zijn bij een beetje charisma: charismatische mensen worden vaker gewaardeerd om hun prestaties, zijn vaker gelukkig, verdienen gemiddeld meer, hebben betere relaties en krijgen over het algemeen meer aandacht. De Obama's, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, George Clooney, Amy Schumer, Pharrell Williams - allemaal mensen die gezegend zijn met een flinke portie charisma.

Niet per se heel charismatisch van aard? Geen zorgen, er zijn simpele trucjes die je vanzelf meer charisma geven. Harper's Bazaar UK ging langs bij Richard Reid, die man die vele politici, celebs en zakenmensen heeft getraind en geleerd hoe een presence te zijn. We delen.

1. Langzaam is goed

Reid: 'Charismatische mensen hebben vaak de neiging langzamer te lopen, maar ze praten in ieder geval bewust langzamer en bedachtzaam. Wanneer ze niet weten wat te zeggen, stoppen ze om na te denken over hun volgende zin, in plaats van maar wat brabbelen om de stilte te vullen. Je kunt je een of twee "stoppers" eigen maken, bijvoorbeeld "I just need a minute to think about that".'

2. Oogcontact is cruciaal

'Iemand vaak in de ogen kijken, laat zien dat je op hetzelfde niveau als de ander zit.'

3. Luisteren is key

Onzekere mensen denken vaak dat charisma te maken heeft met heel erg aanwezig zijn en vooral veel te zenden. Niet waar: goed kunnen luisteren maakt je juist charismatischer. 

4. Weet wat je waard bent

Charisma heeft ook te maken met kunnen vertellen waar je goed in bent, zonder jezelf te verontschuldigen of jezelf daarna meteen weer een beetje onderuit te halen.

Waarom charismatische mensen zo aantrekkelijk zijn? Omdat ze met hun zelfverzekerdheid en warmte je onbewust veilig doen laten voelen. Reid waarschuwt wel voor nepheid: semi-luisteren of een lach die niet echt is, wordt allesbehalve als charismatisch opgevat. Kleine dingen maken het verschil, dus, zonder een totaal ander persoon te worden.

Volgende keer die telefoon dus wegleggen als je met iemand aan tafel zit.

http://cdn.sheknows.com/articles/2014/03/JULES/Leonardo_DiCaprio/timeless-leo-dicaprio-romeo-and-juliet-3.gif


Bron: Harper's Bazaar UK