Morgen worden de Oscars uitgereikt! Maarree, wat als je de Oscarkanshebbers voor Beste Film nog niet hebt gezien? No worries, wij praten je bij over de acht kanshebbers van dit jaar. Kun je helemaal meepraten met je filmliefhebbende vrienden.

SPOTLIGHT
Een meeslepend en intelligent drama boordevol boeiende optredens van een all-star cast, waaronder Mark Ruffalo en Rachel McAdams (beiden genomineerd voor hun rol), Michael Keaton en Liev Schreiber.

Deze Beste Film-genomineerde speelt zich af in Boston, waar de onderzoeksjournalisten van de Boston Globe voor het eerst het wijdverbreide seksueel misbruik in de Katholieke Kerk blootleggen.

youtubeView full post on Youtube

THE REVENANT
Hoewel je deze film kunt wegleggen als een film van drie uur waarin we Leonardo DiCaprio zien dwalen door woeste gebieden, is het een aangrijpend en slopende film over een man die op een wraakmissie gaat nadat zijn kameraden 'm voor dood hebben achtergelaten nadat een beer 'm heeft aangevallen en vervolgens z'n zoon hebben vermoord.

Geregisseerd door Alejandro González Iñárritu die vorig jaar zegevierde tijdens de Oscars met zijn Birdman. Daarnaast speelt Leonardo DiCaprio een van de knapste rollen van zijn leven en krijgt Tom Hardy alle ogen op zich gericht met zijn waanzinnige bijrol als de ultieme gemenerik.

THE MARTIAN
Bij de Oscars houden ze van films die zich in de ruimte afspelen, zoveel is wel duidelijk. Twee jaar na Gravity komt The Martian, met een evenzo opmerkelijke prestatie van Matt Damon, die een dappere botanicus speelt die is gestrand op Mars nadat zijn team hem voor dood achterlaat (hé, bekend terrein). Spannend, geestig en oprecht; The Martian komt in de buurt van de perfecte blockbuster.

BRIDGE OF SPIES
Steven Spielbergs aangrijpende historische thriller over het Koude Oorlog-tijdperk, met Tom Hanks in de hoofdrol. Het duo heeft eerder Oscar-succes gehad met Saving Private Ryan en Catch Me If You Can en dit keer schittert Hanks als een advocaat die belast is met onderhandelingen over een gevangenenruil tussen de VS en de Sovjet-Unie.

THE BIG SHORT
Met The Big Short heeft regisseur Adam McKay een donkere komische draai aan de financiële crisis van 2007. We volgen vier mensen, onder één van hen een hedge fund-manager gespeeld door de immer fantastische Christian Bale (genomineerd voor Beste Mannelijk Brijol) en een handelaar, vertolkt door Ryan Gosling. Allen komen ze in een crash en hun verschillende reacties zorgen voor een boeiend en vernietigend portret van de financiële sector.

ROOM
De film Room is een aangrijpend overlevingsverhaal, een fascinerende verkenning van trauma en de liefde tussen moeder en zoon. Geleid door powerhouse-optredens van Brie Larson (genomineerd, yay!) en de 9-jarige Jacob Tremblay. Prachtig en schrijnend tegelijk.

BROOKLYN
Saoirse Ronan speelt de sterren van de hemel in dit rijke periodedrama als een jonge Ierse vrouw die in 1950 immigreert naar Brooklyn, op zoek naar een beter leven. Ze wordt echter verscheurd tussen haar verleden en haar toekomst. Een van de meest veelgeprezen films van het afgelopen jaar. Brooklyn kreeg zelfs een staande ovatie bij het Sundance Film Festival – Oscar-glorie zal vast volgen.

MAD MAX: FURY ROAD
De Academy staat bekend om het negeren van grootse actiefilms, maar Mad Max is dit jaar gelukkig een uitzondering. De magistrale film werd al door veel filmcritici verkozen tot beste film van 2015 en werd geprezen als 'de meest onverwacht feministische film van het jaar', om de sterke rol van Charlize Theron.

Mad Max: Fury Road is een met adrenaline gevulde thrill ride waarin we de apocalyps overlevende Max (Tom Hardy!) volgen. Hij slaat de handen ineen met een bende van vrouwen die wordt geleid door badass Furiosa (Charlize Theron). Ze zijn op de vlucht voor een sadistische sekteleider en doen er alles aan om in het 'beloofde land' te komen.