Instagram heeft haar zoekfunctie vorig jaar een flinke make-over gegeven en binnenkort komt er een nóg grote upgrade aan die de manier waarop je zoekt in de app voor altijd verandert.

Vroeger moest je, om te zien wie jou volgde, naar het volgers-tab op je profiel en net zolang scrollen tot je de persoon zag waar je naar op zoek was. Dat was een nogal pijnlijke/stressvolle methode om te zien of iemand jou volgde.

En aangezien volgers niet op alfabetische volgorde staan en je lijst lang is, zou je de persoon die je zoekt voorbij kunnen scrollen en dan moest je je lijst wéér helemaal door om er vervolgens achter te komen dat je diegene je daadwerkelijk niet volgde. *Ouch*

Maar met Instagram's nieuwe update is dat allemaal verleden tijd. Het enige wat je nu hoeft te doen is de naam van die desbetreffende persoon in het zoekbalkje intypen. De nieuwe resultaten laten je meteen zien of iemand je volgt of niet. Hoera! 

Fotograaf Anthony Quintano ontdekte de grote verandering een paar dagen geleden toen hij op Instagram aan het zoeken was naar iemand:

xView full post on X

Mashable laat ook weten dat de nieuwe functie gebruikers met veel volgers laat zien. Je ziet ook wie van je vrienden diegene volgt. En er komt extra aandacht voor gebruikers die net een nieuwe foto gepost hebben. Handig!

De nieuwe zoekfunctie is getest door een paar ontzettend gelukkige iOS-gebruikers, maar wanneer iedereen hiervan kan genieten is nog niet bekend. We houden je op de hoogte...