De Romeinen zijn meesters in ‘sprezzatura’, oftewel nonchalance. Het lukt ze om tegelijk classy en totaal ontspannen door het leven te gaan, en dat ziet er verdomd inspirerend uit. Hoe doen ze dat? In de basis komt dat relaxte gedrag neer op een minutieuse planning. Outfits, maaltijden, weekendjes weg; Romeinen bereiden alles tot in de puntjes voor, waardoor ze zó ontspannen kunnen genieten dat iedereen een beetje jaloers op ze is. 

ROME DRAAIT OM LOCATIE, LOCATIE, LOCATIE
Pak je volgende tripje aan volgens het 'sprezzatura' principe en boek voordat je gaat alvast een mooi boetiekhotel, je eigen appartement of een over the top luxe locatie, op strategische loopafstand van locaties die je wilt bezoeken. Booking.com heeft alvast 3 mooie logeeropties met een Romeinse tip direct in de buurt voor je op een rij gezet:

1. DRINK JE ESPRESSO STAAND AAN DE BAR
In Zuid-Europa drink je je koffie staand aan de bar. In Rome doe je dat het beste bij Sant’ Eustachio. Op steenworp afstand verblijf je in het charmante Baghirova in Rome guesthouse dat is gevestigd in een 16e eeuws gebouw maar voorzien is van alle moderne snufjes zoals wifi en een flatscreen tv.

Wood, Room, Interior design, Property, Floor, Furniture, Wall, Flooring, Ceiling, Hardwood,

2. DOE NET ALS ANITA EEN DANSJE IN DE TREVI FONTEIN
Anita Ekberg maakte zichzelf en Rome in La Dolce Vita onsterfelijk door een duik te nemen in de Trevi fontein. Boek op 100 meter afstand je eigen apartement bij Chic Apartment Trevi zodat je je direct na je duik thuis af kunt drogen. Handig bij dit apartement is dat je je eigen parkeerplek hebt.

Wood, Room, Interior design, Floor, Living room, Property, Wall, Home, Flooring, Ceiling,

3. SHOP AAN DE VIA DEI CONDOTTI
Niks geen koopgoot of P.C., Italianen winkelen in stijl op de Via Condotti. En stijl staat hier bovenin het vaandel. Want waar anders klaagde Valentino himself ooit Mc Donalds aan nadat ze een vestiging hadden geopend onder zijn palazzo.
Ga helemaal in stijl en boek een luxueuze ruime suite in Margutta 54, waar Regissuer Federico Fellini verbleef tijdens de opnamen van “Roman Holiday”.

Neighbourhood, Property, Architecture, Infrastructure, Town, Wall, Real estate, Street, Building, Residential area,

Maar niet alleen voor Rome heeft Booking.com goede tips. Via Booking.com kun je op de hele wereld de beste locaties vinden én boeken. 

Sleeve, Joint, Collar, Elbow, Bag, Fashion, Wrist, Shoulder bag, Chair, Tan,

MEET JEZELF DE ITALIAANSE STIJL AAN
Datzelfde pluk-de-dag principe en opbouwen rondom een goede basis kun je ook gebruiken bij het samenstellen van je vakantiegarderobe. Met een openvallende blouse, een losjes om de schouders gedrappeerde pullover en een afzakkend spaghettibandje zeg je dat je je bewust bent van wat je aan hebt, maar er niet te veel moeite voor hebt gedaan. Italianen investeren in goede basics en maken een outfit af door te focussen op één item per look, of dat nou een mooie tas, stiletto hakken, een blouse van zijde of een zonnebril is. Ze zorgen voor één blikvanger en bouwen daar een outfit omheen. 
En last but not least: ze wachten met die blikvangers niet op speciale gelegenheden. De term La dolce vita is ze op het lijf geschreven dus ze trekken te pas en te onpas hun mooiste items uit de kast. Waarom zou je die mooie hakken of pailettenrok bewaren voor dat ene feestje? Trek het beste uit de kast, stop het in een reistas en straal als een bellezza tijdens je tripje naar Rome.