Al maanden (MAANDEN!) kijk ik uit naar de film Suicide Squad, waarin een stel bad guys wordt ingehuurd om te strijden tegen een NOG veel grotere bad guy. Klinkt als een bijzondere plot twist? Is het ook.

DC Comics laat een stel van hun bekendste villains, zoals The Joker en Harley Quinn, opdraven om de handen ineen te slaan. Je begrijpt, een droom die uitkomt voor comic-fans wereldwijd. Vooral omdat de nieuwe Batman vs. Superman-prent een totale flop dreigt te worden.

Toen de eerste, onofficiële trailer vorig jaar tijdens Comic Con werd getoond (bekijk 'm hier) gaven het publiek en de filmcritici de cast en makers een staande ovatie en gedurende de vertoning waren er veel 'oehs' en 'aahs' te horen. Een duidelijke aanwijzing dat dit een hele grote gaat worden.

Maar waar die eerste teaser-trailer vrij donker was en met een duister nummer gepaard ging, pakken de makers het dit keer anders aan en gaan voor de komische noot. Een beroemd nummer van Queen als begeleiding, een aaneenschakeling van grappige scènes en... Margot Robbie die absoluut de show steelt als Harley Quinn.

EN DAAR BEN IK ZO BLIJ OM
Dachten veel fans dat Jared Leto als The Joker de ster van de film zou worden, nu blijkt dat de Australische actrice wellicht met alle lof gaat weglopen. En daar ben ik ZO blij om. Want vaak worden vrouwen in superhero/supervillain-films toch weggezet als sexy accessoire (denk Halle Berry als Catwomen) en is de rol allerminst uitdagend te noemen.

Regisseur David Ayer vond ook dat het anders moest en laat met deze trailer blijken dat Margot als Harley Quinn de grote ster is. Een slimme zet, want ook de Netflix-serie Jessica Jones, over een onconventionele vrouwelijke superheld, bleek een schot in de roos.

Daarnaast is Harley Quinn een van de populairste karakters uit de DC Comics-familie en draait al sinds 1992 mee. Stripboeken omtrent het karakter behoren tot de grootste bestsellers van DC Comics en haar outfit was afgelopen Halloween al het bestverkochte kostuum van het jaar. Er staat de jonge Margot Robbie dus heel wat te wachten. En terecht, want ik roep al sinds The Wolf of Wall Street dat ze de komende jaren de awardslijstjes gaat aanvoeren. Hou deze Australische in de smiezen dus.

JARED!
Wil ik toch ook nog even een shout-out doen naar Jared Leto als The Joker. Want hoé moeilijk is het om in de voetstappen van Heath Ledger te stappen, die het karakter zo magistraal vertolkte en er postuum een Oscar voor won. Jared lijkt het goed aan te kunnen, al is zijn Joker minder subtiel dan Heaths.

Afijn, 2016 lijkt op filmgebied in in ieder geval het jaar van de superhelden-films te worden, met Deadpool in februari, Batman v Superman: Dawn of Justice in maart, Captain America: Civil War and X-Men: Apocalypse in mei, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows in juni, Suicide Squad in augustus, Gambit in oktober en and Doctor Strange in november. We kunnen ons hart dus ophalen.

Genoeg gekletst, bekijk die GLOEDNIEUWE Suicide Squad-trailer hieronderrrrrr:

youtubeView full post on Youtube