De wetenschap heeft zich weer eens over de liefde gebogen, en ontdekte iets nieuws op het gebied van lengte. Voorheen wezen studies uit dat vrouwen graag een langere man willen, maar dit nieuwe onderzoek - gepubliceerd in Genome Biology- geeft een genuanceerder beeld.

We zijn dus geneigd om iemand te zoeken van dezelfde lengte, en dat heeft te maken met onze genen. Tijdens het onderzoek werden 13.000 heteroseksuele koppels geanalyseerd, en wat blijkt: 89% van de genen die bepalen hoe lang we zélf zijn, bepalen ook welke lengte we in onze liefdes aantrekkelijk vinden. En da's dus de reden dat we vaak op iemand vallen van ongeveer dezelfde lengte.

Heel lang of juist heel klein? Een studie uit 2013 laat zien dat hele kleine vrouwen en hele lange mannen juist graag een groot lengteverschil zien, terwijl kleine mannen en lange vrouwen juist een klein lengteverschil met hun partner prefereren.

Weet je dat ook weer. Gaan jij en je lief juist helemaal tegen deze theorieën in? No worries - jullie zijn gewoon uniek, net als jullie liefde waarschijnlijk is.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdl344Oc1L1r7xgcoo1_500.gif