Batterij-struggles; zucht... Het blijft toch een mirakel dat we naar de maan kunnen vliegen, maar er nog geen smartphone-batterij is die langer dan een knipper met je ogen meegaat. Oké, oké, misschien zijn wij op de ELLE burelen soms iets te enthousiast aan het appen, instagrammen en facebooken, maar toch.

En de struggle just got more real. Heb je de laatste tijd meegemaakt dat de batterij van je iPhone 6S of 6S Plus aangeeft nog 50% vol te zijn (hemels!), maar kort daarop ineens de gevarenzone van 1% zit (que?!)? Uit een online support document van Apple blijkt dat je batterij niet tegen je gelogen heeft, maar vanwege een software bug  stopt met updaten na 50%.

De bug zou worden geactiveerd wanneer je handmatig de tijd hebt aangepast, of een andere time zone hebt ingeschakeld tijdens het reizen. Wat heeft de tijd nou met je batterij te maken, denk je nu. Joost mag het weten. Het goede nieuws is dat Apple op de hoogte is en er hard aan werkt om het probleem te fixen. In de tussentijd luidt de truc: iPhone opnieuw opstarten, ga naar Settings – General – Date & Time en zorg ervoor dat Set Automatically aan staat.

Zo word je dus veel productiever op een dag >