1. Cricket en Birdie
Inderdaad, je zou deze twee items zo in je tuin kunnen vinden. Maar niet in het geval van Busy Philipps en haar man Marc Silverstein, voor hen zijn Cricket en Birdie hun twee lieve dochters. Birdie werd geboren in augustus 2008, haar zusje Cricket kwam vijf jaar later, in juli 2013. Op de namen van de meisjes kwam via Twitter nogal wat commentaar van mensen die beweerden dat Cricket en Birdie zonder twijfel in therapie zullen gaan voor hun – ietwat ongewone – namen.  Busy reageerde hierop met ‘Guys, my kids will be in therapy for LOTS of reasons, I'm sure.’ Daar zou ze wel eens gelijk in kunnen hebben.

instagramView full post on Instagram

2. Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson
Het leren schrijven van haar eigen voornaam zal voor dit meisje een mijlpaal worden en Uma Thurman zal wel moeite hebben gehad met kiezen. Gelukkig voor het kleintje hebben de A-list actrice en haar vriend wél besloten de roepnaam Luna te hanteren, zo vertelt Thurman na de geboorte in juli 2012 aan Jimmy Fallon. 

3. Sparrow James Midnight
Als je eerste kindje al ‘Harlow Winter Kate’ heet, dan kun je bij de opvolger natuurlijk niet achterblijven.
Nicole Richie en haar rocker husband hadden wel wat moeite met het eens worden over de babynamen. Dus werd het Sparrow, van Captain Jack Sparrow, legt ze uit in de Live with Regis and Kelly show. Logisch toch? Dat beide kindjes drie namen hebben– en hun voornamen allebei eindigen op ‘ow’ – is volgens Nicole puur toeval. Ze belooft daarbij plechtig dat, mocht er een derde komen, deze niet in het ‘drie namen eindigt op een  ow-rijtje’ terecht komt.

4. Pilot Inspektor
Ook al zou je het wel denken, de My Name Is Earl-acteur Jason Lee en zijn vrouw Beth hebben deze naam niet voor hun zoontje bedacht omdat ze wilden dat hij vliegtuigen zou gaan besturen, of dingen inspecteren. Aan Entertainment Weekly legt Jason uit dat hij zijn zoon vernoemde naar de songtekst van een nummer van de Grandaddy’s. Een niet heel diepgaande tekst trouwens. Het nummer gaat als volgt: 'He’s Simple, He’s Dumb, He’s a Pilot’. Beide ouders waren zo blown away bij het horen van deze zin, dat ze meteen wisten dat dit het ging worden toen hun zoontje in september 2003 geboren werd. ‘Bedankt, pap en mam’. Not! 

Ear, Plaid, Facial hair, Hairstyle, Dress shirt, Collar, Pattern, Textile, Shirt, Tartan,

5. Coco
Mama Courtney en haar ex-man David Arquette noemden hun in 2004 geboren dochtertje Coco. Wij dachten natuurlijk meteen: Coco Chanel. Maar! Volgens Arquette is de naam een hommage aan moeders COurtney COx. In late-night show Lopez Tonight legt hij uit dat het stel wilde gaan voor een schattige naam, en aangezien de naam Monica – Courtneys alias in Friends – voor beiden snel afviel, werd mama’s jeugdbijnaam doorgegeven aan de kleine.

Hair, Face, Nose, Mouth, Lip, Eye, Hairstyle, Eyebrow, Eyelash, Iris,

6. Apple
Dit weten we natuurlijk al lang. Oscarwinnares Gwyneth Paltrow zette in 2004 een dochtertje op de aarde met de naam Apple. Alle blame voor de kindernaam mag volgens Gwyn rechtstreeks naar haar (nu) ex-vriend Chris Martin, frontman van Coldplay. Of nouja, schuld.. Gwyneth zegt dat zowel zij als haar dochtertje beiden trots zijn op de Bijbelse, fruitige naam. Appels zijn immers zoet en gezond en dat is precies wat ze voor haar kleine meisje wil. Over Bijbels gesproken, het broertje van Apple heet Moses. Amen.

7. Banjo
Deze kleine man kreeg niet simpelweg de naam van een snaarinstrument. Het zoontje van de Australische actrice Rachel Griffith is namelijk vernoemd naar de beroemde dichter Banjo Paterson. Hierdoor worden we er meteen weer even aan herinnerd hoe belangrijk het is niet ál te snel te oordelen. Deze in eerste instantie ontzettend simpele – en nog steeds best rare – naam krijgt ineens een stuk meer diepgang.

Hair, Ear, Red, Hand, Collar, Wrist, Fashion accessory, Interaction, Logo, Sunglasses,

8. Audio Science
Het toenmalige vriendje van Amerikaanse actrice Shannyn Sossamon heeft veel tijd doorgebracht in het woordenboek, nadat ze ontdekten dat er een baby opkomst was. Een babynaam was voor illustrator Dallas Clayton niet origineel genoeg en dus begon hij een zoektocht naar het perfecte woord. Aan Details magazine laat Shannyn weten dat haar zoon niet AudioScience heet, maar gewoon Audio Science Clayton. Ofwel Audio Clayton. ‘En dat dat het op die manier helemaal niet zo raar is’. Dus.

9. Fuschia
Beyonce en Jay Z, move over. In 1982 kwam zanger Sting namelijk al met het idee zijn dochter naar een kleur te vernoemen. Is het Violet? Is het Jade? Nee, het is Fuschia – de Engelse schrijfwijze voor de roze-paars-roodachtige kleur Fuchsia. De 33-jarige actrice, bekend van Saving Mr. Banks, gaat (iets minder kleurrijk) door het leven met de roepnaam Kate.

Sweater, Love, Wool, Woolen,

10. Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow en Buddy Bear
Het zouden de nieuwe kleuren van Kylie Jenners Lip Kit kunnen zijn,maar niets is minder waar. Het zijn de vier kinderen van Britse chef-kok Jamie Oliver en zijn vrouw Jools, die volgens Jamie volledig in charge was wat betreft de namen. Gelukkig voor de twee Britten werd na drie dochters een jongen geboren, de inspiratie voor meisjesnamen – niet heel vreemd na deze hele rij Care Bears (sorry!) –  begon namelijk op te raken.

 11. North West en Saint West
Deze twee kunnen natúúrlijk niet ontbreken. Kim Kardashian en husband Kanye West noemden hun Balmain ballerina – jealous much – in 2003 naar de primaire windstreken op de dag van haar geboorte. Ook zoonliefs naam mocht niet onderdoen aan originaliteit. Mama’s Kim en papa “Yeezus” kozen ervoor hun kind, voor de rest van zijn leven, in de spotlight te zetten met de naam Saint West. Prima hoor, maar laat de foto’s dan ook maar komen, Kimye!


Foto's: Instagram en Getty Images