Wat is dat ronde ding dat bij mijn föhn hoort? En wat kan ik er eigenlijk mee?
Jessica: Een opzetstuk met plastic pinnen? Dat is een diffuser. Heb je krullen of slag? Dan komt-ie goed van pas. Nee? Dan kun je ‘m weer opbergen. Het is bedoeld als hulpmiddel voor meer volume. Optie 1 voor meer oompf: buig je hoofd naar één kant en houd de diffuser dicht tegen je hoofd aan tot het haar droog is. Optie 2 voor meer krul: drapeer een pluk haar tussen de pinnen en duw de diffuser en föhn omhoog zodat je het haar als het ware optilt tijdens het drogen. Volgens experts is de belangrijkste tip dat je nóóit druipnat haar moet föhnen. Eerst aankleden en make-uppen dan pas droogblazen. Zo beschadig je je haar zo min mogelijk.

Mijn beste vriendin is vreselijk ijdel. Zien we elkaar twee uur dan praat ze het eerste uur over hoe knap ze is en het tweede over hoe mooi ze er gisteren uitzag. Als we uitgaan vergelijkt ze zichzelf continu met andere vrouwen en verklaart ze zichzelf de prachtigste. Verder is ze alles wat een vriendin zou moeten zijn, maar dit is oervervelend.  
E. Jean: Heel simpel: vertel haar dat ze haar mond moet houden. En een beetje rap, anders houdt ze geen vriendinnen meer over. Begint ze toch weer over haar magnifieke looks, val dan achterover in je stoel, sla je hand tegen je voorhoofd, rol met je ogen en fluister: ‘Mijn god, je hebt gelijk! Je was ooit zo’n babe!’ ‘Wat bedoel je, wás,’ zal ze verbaasd zeggen. Waarop jij glimlacht en antwoordt: ‘Het is absoluut niet mijn bedoeling om je te kwetsen en vergeef me mijn botheid, maar wat ik je moet vertellen, lieve schat, is dat je, elke keer dat je het over je fantastische uiterlijk hebt, dat je lelijker en lelijker maakt.

Hoe reageer ik als mijn vriend naar andere vrouwen kijkt? Het ontgaat me echt nooit, het stoort me verschrikkelijk en ik zeg er meteen iets van, maar dat is misschien niet de beste reactie.
Bep: Laat lekker kijken. En kijk een potje mee. Wat stoort je precies als hij naar een dame koekeloert? Ben je bang dat hij er met die ander vandoor gaat? Of vind je het respectloos dat hij in het bijzijn van jou zijn bewondering voor haar laat blijken? Waarschijnlijk is het jaloezie die jou parten speelt. Van binnen word je verteerd door woede en pijn om iets waar je geen enkele controle over hebt: als hij solliciteert naar een flirt en de vleselijke lusten elders wil consumeren, dan doet hij dat toch wel. Op hem vitten omdat hij naar iemand anders kijkt maakt geen mallemoer uit. Wat jij moet bedenken: jij bent jij en jij bent leuk en dat is de reden waarom hij bij jou is. Wil hij happen naar iedere worst die voor zijn neus bungelt? Misschien is hij dan gewoon niet jouw soort hond. Of staat hij gewoon een beetje te kwispelen, happy met een knipoog of aai? Laat lekker, zolang hij maar goed voor jou is.

> Ook een kwestie? Mail naar ELLEredactie@hearst.nl of twitter #hellepdesk.