Emma Watson (25) heeft mogelijk een nieuwe man (35) in haar leven. Zo koppen de tabloids. En dat zou  – op een vermeende fling met deze Harry Potter-collega na – voor het eerst zijn sinds haar grote break-up met Matthew Janney in december 2014. Maar met wie, wat, waar hebben we te maken? De ‘feiten’ op een rij.

> William '(Mack, zijn roepnaam)' Knight is de ridder op het witte paard. Geen Hollywood hot shot, maar een 35-jarige business manager.

> De twee zouden al een paar maanden aan het daten zijn. In de herfst van 2015 werden ze voor het eerst samen gefotografeerd. En onlangs zouden ze nog op een romantisch weekje weg zijn geweest, naar de populaire vakantiespot Big Sur in Californië.

> Volgens bronnen staat op zijn LinkedIn-profiel dat William een Princeton-alumnus is die ook aan de Columbia Business School in New York heeft gestudeerd. Een bolleboos dus. Net als Emma, die een Brownstone University-diploma op zak heeft.

> Vijf jaar lang werkt hij inmiddels bij Medallia Professional Services, dat zich specialiseert in klantenservicesoftware voor bedrijven, waar hij nu de functie van senior manager vervult.

> Maar Mack is nog veel meer dan dat. ‘Tech/entrepreneurship enthusiast, business school grad, writer, artist, photographer, adventurer, naturalist, etc. Many passions. 160 characters won't cut it,’ is volgens People te lezen op één van zijn online profielen. En te beoordelen aan enkele foto’s die van hem online te vinden zouden zijn jokt-ie daar naar verluidt niet over.

> Zijn RebelMouse-profiel staat schijnbaar bomvol indrukwekkende natuurfoto’s, inclusief plaatjes geschoten bij Big Sur, waar hij dus met Emma vakantie zou hebben gevierd.

> De beste man zit goed in de spierbundels. Op een van zijn foto’s – shirtloos – glinsteren zijn abs je tegemoet, zo meldt People. The Sun weet bovendien te melden dat Mack een fanatiek fitnessfan is en regelmatig deelneemt aan mud challenges – je weet wel, van die militair geïnspireerde modderraces.

> Tech nerds staan er niet bekend om, maar Mack heeft dus humor. Althans, zo kun je aflezen aan zijn social media, volgens de roddelbladen.

> ‘Mack is just a normal, down-to-earth guy who has nothing to do with Hollywood, and Emma loves that,’ weet een bron aan The Sun te melden. ‘She was left really hurt by her break-up with Matthew and it’s taken her more than a year to feel ready to start again with somebody. They’re really happy with each other and see each other whenever Emma does not have work commitments.’

> Interessant genoeg heeft Emma binnenkort een grote rol te vervullen in Dave Eggers’ The Circle, waarin ze Mae Holland speelt die als klantenservice-assistant bij een invloedrijk internetbedrijf werkt. En wie kan haar nou beter helpen in die voorbereidingen dan haar eigen Mack?

> Emma’s woordvoerder houdt de lippen echter nog stijf op elkaar.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier wat foto’s van de twee samen.