Ben jij ook schuldig aan het gebruik van één van deze 'inspirational quotes'?

Instagram is behalve een plek voor foto’s en filmpjes een bron van oneliners geworden. Vooral vrouwen hebben er een handje van het medium vol te plempen met soms wijze, soms verwarrende, maar altijd inspirerende woorden. Wat bedoelen ze nu precies met Fuck de haters?
Stefanie Bottelier inventariseert.

Meest gelezen

YOU CAN DO ANYTHING, ANYTHING
Als je het soms nog niet wist, je kunt dus alles. Alles. Éen voorwaarde: je moet het wel genoeg willen want ergens in geloven is het halve werk. ‘You can be anything you want to be’ is een bondige reminder van one-woman-citatenmachine Kelly Rutherford. Soms hebben deze harten onder de riem niet alleen een motiverend, maar ook een licht dwingend karakter. ‘Failure is never an option’, zegt Naomi Campbell bijvoorbeeld. Never dus hè. Als extra pep geeft ze de post ook nog de hashtag #give110% mee (iets wat niet kán).

Advertisement - Continue Reading Below

repost @angelcandices 💕

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Meest gelezen

 

WANT JE BENT DE BESTE
De beste. Laat niemand je anders vertellen en laat al helemaal niemand je sparkle dullen, zoals Alexandra Von Fürstenberg adviseert. Zorg goed voor jezelf want volgens Amber Valletta ben je een voertuig voor energie en als je dit voertuig respecteert is het logische gevolg daarvan dat aan deze energie uiting kan worden gegeven. Hou dus van dit voertuig!

#sparkle #dontletanyonedullyoursparkle #thatsall

A post shared by Terri - Mum To @gigiandcharli (@theterricook) on

DUS FUCK DE HATERS!
Tja, de haters. De wereld zit er vol mee. Voor veel celebs is het dealen met de haters blijkbaar bijna een dagtaak die ze vooral via Instagram uitvoeren. Dat kan schouderophalend, met een laconiek ‘haters gonna hate’, maar je kunt ook de aanval kiezen, zoals Naomi Campbell. Zij schijnt te denken dat iedereen tegen haar is en dat er geen ergere straf voor deze mensen is dan haar succes. It drives them crazy! Waarbij je meteen een beeld voor je hebt van mensen die uit woede en wanhoop hun hoofd tegen de muur slaan als Naomi Campbell weer eens een cover scoort.

Advertisement - Continue Reading Below

#omifact #truth #preach #lergoletGod ❤️❤️

A post shared by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

 

SPIRITALK
Naast de agressieve wereld van de motivational quote waarbij je in je zelf móét geloven, móét slagen en op elke straathoek een hater kunt tegenkomen wiens enige doel is jou te laten struikelen en je sparkle te dullen, vinden we op Instagram ook een hele andere kant: het blinde geloof in een magische en rechtvaardige wereld. In die wereld is alles karma en kun je er met de kracht van je gedachten voor zorgen dat er goede dingen gebeuren. En als er onverhoopt toch slechte dingen gebeuren is dat niet erg, daar groei je alleen maar van. En dan had het kennelijk zo moeten zijn. Geen speld tussen te krijgen.

❤️

A post shared by Kelly Rutherford (@kellyrutherford) on

 

RANDOM GERAASKAL
Misschien wel de beste categorie spreuken is het geraaskal dat gebracht wordt alsof het om universele waarheden gaat. Cara Delevingne wijst ons op het feit dat de woorden ‘listen’ en ‘silent’ uit dezelfde letters bestaan en moedigt ons aan om daar eens over na te denken. Dat doe je dan en je vraagt je af of het universum daar soms een bedoeling mee zou hebben, tot je beseft dat in andere talen dit helemaal niet het geval is en het dus puur toeval is. ‘Beauty without depth is just decoration’ is een ander pareltje van Cara dat op het eerste gezicht heel diep lijkt. Maar hoe meet je het verschil tussen schoonheid met en zonder diepte. En wat is er eigenlijk mis met just decoration?

@hello_mynameistrouble

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

 

VALT ER DAN NIETS TE LACHEN?
Gelukkig zijn niet alle vrouwen behept met achtervolgings- dan wel grootheidswaanzin of geobsedeerd door de vermeende magische werkingen van het universum, en valt er ook nog weleens wat te lachen.

This. Regram @lauren.parsons #aboutlastnight #HLH

A post shared by Lara Stone (@lara_stone) on

 

> Voor nog meer 'inspirational quotes' adviseren we je vooral even de genoemde vrouwen te volgen (knipoog). 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ELLE.