Bella Hadid wint natuurlijk ~ goud ~ op de catwalk en loopt in allerlei grote shows, maar haar grootste droom, meedoen met de Olympsche Spelen, moest ze onlangs opgeven.

Het jongere zusje van Gigi Hadid kan bijzonder goed paardrijden en traint al jaren voor de Olympsche Spelen van 2016. Ze wilde haar ruitervaardigheden dit jaar perfectioneren en in de zomer naar Rio de Janeiro vliegen om mee te doen in de hoogste paardrijregionen. Triest genoeg zit dat er nu niet meer in.

Bella's grote droom moest ze eind vorig jaar definitief opgeven, door de Ziekte van Lyme, die ze in 2012 opliep. Het model heeft zelf nog nooit publiekelijk gesproken over haar ziekte, maar haar Nederlandse moeder - Yolanda Foster, die ook lijdt aan de ziekte - vertelt nu hoe erg het is.

Yolanda probeert steeds meer aandacht te vergaren voor de ziekte - ook haar zoon, de broer van Bella en Gigi, Anwar Hadid, lijdt aan de ziekte van Lyme - en nam plaats in The Dr. Oz Show om daar te spreken over de struggle van haar familie en hoe de ziekte Bella's leven heeft beïnvloed:

'Bella wilde een professioneel ruiter worden en haar droom was om naar de Olympische Spelen te gaan. Ze zat al op een paard vanaf haar tweede jaar en ze sprong de meest moeilijke parcours met 4 of 5 hindernissen, en daar heb je een sterk brein voor nodig om de berekeningen te doen. En opeens begon ze fouten te maken. Plotseling deed ze verkeerde aantallen galopsprongen en er kwamen steeds grotere ongelukken.'

Och jee... Yolanda laat dan ook weten aan Dr. Oz dat haar grootste doel in het leven is om samen met haar kinderen beter te worden en een geneesmiddel te vinden:

'Mijn focus en energie gaat naar het beter worden, een verschil willen maken en een behandeling vinden voor mijn kinderen.'

Enorm triest voor Bella Hadid dat ze haar grote droom moest opgeven, maar als klein lichtpuntje was daar de catwalk en kan ze nu haar andere passie uitvoeren: model zijn.

instagramView full post on Instagram