Koffiebarretjes genoeg, maar waar haal je de allerbeste koffie? Onze collega's bij Esquire deden een test om ons door het almaar groeiende aantal koffiebarretjes te kunnen gidsen.

Onafhankelijke barista Wilco Admiraal en Esquire's vaste koffieredacteur Jonathan van Noord testte de afgelopen maanden door het hele land de koffie bij plekken die zichzelf profileren als koffiebar en grofweg korter dan een jaar geleden zijn geopend. Uit de vele nieuwe zaken werd een lijst samengesteld van de 8 beste nieuwe koffiebars. Rotterdam en Utrecht leverden twee lijstwaardige koffiebars af en Eindhoven en Amersfoort hadden ieder een koffiebar die in de lijst is opgenomen, maar de winnaar zit in Amsterdam.

Bocca, aan de Kerkstraat 96, om precies te zijn.

instagramView full post on Instagram

'Bocca trekt eigenhandig het koffieniveau in Amsterdam naar bijzondere hoogte,' meldt Esquire. 'Al jaren branden Menno en Tewis Simons onder de naam Bocca zelf hun koffie, maar pas eind vorig jaar durfden de gebroeders het aan om een eigen bar te openen. Bij binnenkomst valt het doeltreffende menu op: wit of zwart. Punt. Met andere woorden: wil je koffie met melk of een filterkoffie, dan wel espresso? Bocca maakt daarnaast een handige scheiding tussen de werkruimte en de lounge, iets wat we vaker zouden willen zien.'

Klinkt héél goed. Zie hier meer van het juryrapport. De Esquire met de hele lijst koffiebars ligt sinds gisteren in de winkel.

11 dingen die je nog niet wist over het nieuwe vriendinnetje van Kristen Stewart >