1. Make-overprogramma's kun je niet meer kijken
Je krijgt vroeg of laat altijd een stressgevoel van het feit dat je je continu opvreet over hoe veel béter het had gekund. Ja, zelfs met spullen van die verplichte sponsor. Make-overprogramma's geven je zelden een bevredigend gevoel en dus skip je ze voortaan.

2. Je cadeaugame is hoog
Cadeaus komen bij jou in precies het goede papier, met een goede tekst en de goede details. Leuk, maar je vrienden weten dit inmiddels en daardoor ligt de lat niet alleen hoog; hij zit er ook rotsvast te wezen. Mocht je een keer met een minder goed cadeau op de proppen komen - door tijdgebrek -, dan valt dit meteen op.

3. Je hebt minstens één keer iets niet gekocht en daar nog steeds spijt van
Goede smaak gaat vaak hand in hand met een strenge selectie, en dus heb je jezelf heel waarschijnlijk al minstens één keer een uur in een winkel helemaal horendol gedacht over of die ene aankoop nu wel of niet of wel of niet of wel of niet een goede toevoeging was. Je deed het niet en je hebt er maanden na dato nog steeds spijt van.

4. 'Maar jou staat alles'
Dit krijg je vaak te horen en je bent er er zo niét mee eens. Ook jou staan sommige dingen niet; je weet alleen wat wel of niet te kiezen.

5. Je murmelt soms maar wat
Als mensen vragen waar je iets vandaan hebt. Goede smaak overstijgt prijskaartjes en dus grote kans dat er een aantal vondsten uit kringlopen in je kast hangen. Het irritantste antwoord ooit op de vraag waar je iets vandaan hebt, is: 'van de kringloop, vijf euro!'. En dus murmel je maar wat.

6. 'Mag ik met je mee?'
Als je dan toch zegt dat het van de kringloop komt, wordt je vaak gevraagd of je hem/haar een keer mee wil nemen. Je twijfelt. Zij zien alleen de vondsten die je ertussenuit hebt kunnen pikken, maar in werkelijkheid is het een dump waar je zonder oog voor moois heel makkelijk alleen maar rotzooi kunt zien. Je voorziet teleurgestelde vrienden en teksten als 'is dit het nou?'.

7. Vrienden willen vaak je hulp
Maar eerlijk; je weet niet hoe je ze moet helpen met het kopen van kleren of het inrichten van hun woonkamer. Goede smaak gaat vaak vooral over jezelf en voor iemand anders kunnen bepalen wat goed bij ze past is toch echt een vak apart.

8. Cadeaus ontvangen is soms moeilijk
Je vindt cadeaus altijd lief, maar niet altijd mooi. Hoe zeer je je best ook doet.

9. Een betaalbaar hotel boeken is een ramp
Zo. veel. dingen. die. misgaan. in. hotelinterieurs.

http://i1253.photobucket.com/albums/hh586/TheDailyLike/anigif_enhanced-buzz-31114-1342447807-4.gif

10. Sowieso doen veel dingen pijn aan je ogen
Nogmaals: luxeproblemen.

11. Je vermoeit jezelf soms
Jouw oog ziet alles en staat nooit uit. Soms is het vermoeiend om altijd bezig te zijn met de vraag wat mooi of lelijk, plat of inspirerend is. Maar je kunt het niet helpen; het gebeurt automatisch, dag in, dag uit. Vermoeiend, inderdaad.

Zien: zo ziet de cast van Game of Thrones eruit op de rode loper >