Dit betekent zijn gedrag op een eerste date

Voor als je het echt even niet meer weet...

Meest gelezen

Er is natuurlijk geen eenduidig antwoord op wat mannen precies willen zeggen met hun gedrag. Maar, globaal genomen, zijn er wel een paar indicatoren die je kunt volgen. Hier een aantal puntjes met wat ze over het algemeen betekenen op een rij:

1. Hij sluit de avond af met een omhelzing. In plaats van je te zoenen

Deze is lastig. Meestal betekent dit dat er niet echt een romantische klik is, maar soms – fingers crossed als jij het wel zo voelde – betekent het dat hij gewoon te verlegen was om je te zoenen. Hoe dan ook, de romantische vibe was niet zo duidelijk aanwezig dat hij niet te stoppen was. Hoe dan ook, til er niet te zwaar aan. Het was de eerste date, bij de volgende weet je (vast) meer.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Hij legt zijn hand 'ergens' op je lichaam

Kijk, deze betekenis is vooral afhankelijk van wáár die hand lag. Legde hij z'n hand op je rug? Dan is hij waarschijnlijk gewoon een lieverd. En laat hij je – op een degelijke manier – weten dat-ie je wel ziet zitten. Als zijn hand daarentegen op je heup (of je bil, of ergens daar, je snapt 't wel) belandde, is het vooral een recht voor z'n raap manier om te laten weten dat hij je wil.

Meest gelezen

3. Hij bestelt voor je

Wist hij wat je wilde? Dan is het gewoon een schattige manier waarop hij het je zo gemakkelijk mogelijk wil maken. En ook voor jou bestellen om het 'bestel jij maar eerst! Nee, bestel jij maar eerst!' te voorkomen, is best een goede set. Maar wist hij niet wat je wilde? Dan is er een 5% kans dat hij je dat ene fantastische ding op het menu écht niet wilde laten missen en 95% kans dat hij gewoon een sukkel is die het geen zak interesseert wat jij wil. De tijd zal het leren.

4. Hij betaalt de rekening

Tja, dit is een zwaar bediscussieerd onderwerp. Maar maak je vooral niet te druk om gender-stereotypering en emancipatie. Wanneer hij de rekening betaalt betekent dat waarschijnlijk gewoon dat hij je heel leuk vindt en dat hij wilde betalen omdat hij sociaal is en dat nou eenmaal zo kan lopen op een eerste date.

5. Hij betaalt alleen voor zichzelf

Ook deze is lastig. Het kan óf betekenen dat hij de date niet zo'n succes vond. Óf dat hij je wel heel leuk vindt maar gewoon niet op de eerste date de hele rekening wil afrekenen. Het één of het ander, meer duidelijkheid bij date twee – als die er hierna nog komt dan in ieder geval.

6. Hij haalt je thuis op in plaats van ergens met je af te spreken

Dit is best wel galant en old-fashioned romantisch. Tenzij hij je heel milieubewust ophaalde om de aardbol- en kosten te besparen, wat ook wel z'n charme heeft trouwens.

7. Jullie spreken af in de bar, in plaats van dat hij je thuis oppikt

Ondanks dat het charmant is wanneer een leuke vent je thuis komt ophalen, is de kans heel groot dat hij het idee heeft dat jij het raar vindt als hij langs je huis komt – of dat je het idee hebt dat je in een jaren vijftig reclamespot bent beland. Of de reden is veel simpeler: hij heeft geen auto of fiets met achterop.

8. Hij kijkt vaak op z'n telefoon

Dit zou kunnen betekenen dat hij gewoon veel sociale contacten heeft. Of dat hij is zoals bijna iedereen vandaag de dag. Toch is het niet echt een goed teken. Als je echt een goede date hebt, is het heel ongeïnteresseerd wanneer dat op z'n scherm belangrijker is dan jij.

9. Hij kijkt niet op z'n telefoon

Er bestaat een piepkleine kans dat hij geen vrienden heeft. Of zijn telefoon in de wc is gevallen. Maar waarschijnlijk had hij het heel leuk met je en was hij vergeten dat hij überhaupt een telefoon bij zich heeft. Goed teken.

10. Hij begint over z'n ex

Het ligt eraan op wat voor manier hij over z'n ex begint. 'Mijn ex was echt gek, man, echt vreselijk,' betekent vaak dat hij nog niet over haar heen is of dat er onopgeloste zaken zijn. Maar was het een 'mijn vorige relatie is op de klippen gelopen omdat ik er gewoon nog niet aan toe was, maar nu ben ik dat wel'-manier, dan is dat een goed teken. Hij is open en eerlijk en deelt dingen uit z'n verleden met je. Plus hij geeft je een kleine blik op zijn toekomst.

11. Hij heeft het vooral over z'n werk

Hij vindt zijn werk blijkbaar heel leuk en spendeert er waarschijnlijk het grootste deel van zijn tijd. Best logisch. Máár ook kan het betekenen dat hij niet echt een sociaal leven heeft naast z'n baan. En jij – één plus één is twee – in de toekomst op de tweede plek komt. Dat moet je maar net willen.

12. Hij stelt je heel veel vragen maar vertelt bijna niets over zichzelf

Het zou kunnen dat hij iets heel duisters achterhoudt, maar waarschijnlijk is hij gewoon heel geïnteresseerd in jou en je leven. En wil je perse meer over hem weten, dan ligt de oplossing voor handen: vraag hem op een tweede date. Daar zijn ze immers voor.

En mocht de date écht een succes zijn: hier alvast wat fantastisch mooie trouwjurken >