104 jaar na het zinken van de Titanic, facineert de tragische bootreis nog immer mensen wereldwijd. We weten allemaal hoe het eindigde, wat voor mensen aan boord waren én het enorme klasseverschil dat er toen nog was. Zelfs als je alleen de beroemde Hollywoodfilm met Leo en Kate hebt gezien, weet je dat hij werd verguist door de rijke familie van haar.

Welnu, de échte menu's van de Titanic zijn nu opgedoken en daarin worden ook de verschillen tussen de eerste, tweede en derde klas pijnlijk duidelijk.

Zoals je kon verwachten staat het menu van de eerste klasse vol met delicatessen als rosbief, gegrilde schaapkarbonades en kip  à la Maryland. Zelfs het papier ziet er chique uit:

Brown, Text, Font, Document, Beige, Tan, Paper, Circle, Paper product, Flag,

De menu's van de tweede klasse zijn zeker een stapje lager, maar er staan nog steeds aardig wat tasty treats op, zoals gebakken schelvis met scherpe saus, lentelam met een mintsaus en gebraden kalkoen in cranberrysaus. En er is pruimpudding! En iets genaamd 'wijngelei', wat FANTASTISCH klinkt (want: wijn).

Text, Line, Font, Flag, Carmine, Parallel, Flag of the united states, Document, Paper, Rectangle,
Text, Paper, Document, Parallel, Paper product, Publication, Book,

Maar dan kom je aan bij de derde klasse, waar ze eigenlijk gewoon een prakje als ontbijt, lunch en diner serveren. Iedereen wat rijstsoep en gekookte aardappelen? En als je kijkt naar de linkerbenedenhoek, zie je gruel (aka pap) staan. Echt létterlijk een gruwel. Arme Leo, eh Jack...

Text, Watercraft, Font, Parallel, Boat, Slope, Naval architecture, Poster, Paper, Rectangle,


Bron: ELLE.com