Uit de resultaten van 23 verschillende studies, te vinden in het Cariologie tijdschrift Heart, blijkt dat je beter een tweede keer kunt nadenken voor je besluit thuis te blijven.

Dit bleek uit de data van meer dan 181,006 deelnemers, ouder dan 18 jaar. Door middel van vragenlijsten werd hun niveau van sociaal isolement en het gevoel van alleen zijn bepaald. Deze uitkomsten werden vervolgens vergeleken met hun medische dossiers, waarbij vooral werd gekeken naar de gesteldheid van en/of problemen met hun hart. En je raadt het al: er is een verband. Het effect van je terugtrekken is niet(!) goed voor je hart.

Onderzoekers kwamen erachter dat sociale isolatie en eenzaamheid kunnen zorgen voor een verhoogd risico, van wel 29 procent, op een hartaanval, -infarct of zelfs dood door een hartaandoening. En dat het risico op een beroerte met zelfs 32 procent toeneemt als je (te) veel op jezelf bent, wat voor zowel mannen als vrouwen geldt.

https://media.giphy.com/media/kR0S22SGVDm4o/giphy.gif

 
Niet te vaak je vrienden afzeggen, daarom. Óf in ieder geval je bingewatching een beetje in balans brengen met een portie real life fun, zo hier en daar.

Bron: ELLE.com