We hebben de bekendste Harry Potter-acteurs voor onze ogen zien opgroeien (oh, Emma Watson) en de meesten zijn 'gewoon' flink verder aan het timmeren in Hollywood. Maar er zijn er ook bij die voor een ander carrièrepad kozen, zoals Josh Herdman, die Draco's BFF Karel Kwast speelde.

Josh Herdman was in acht Harry Potter-films te zien als Karel Kwast/Gregory Goyle, de domme kracht van Zwadderich, één helft van het duo Korzel en Kwast én de rechterhand van Draco Malfidus. De Brit vond het blijkbaar wel even genoeg op acteergebied - hij deed in Engeland nog een paar films de afgelopen jaren - en besloot onlangs kooivechter(!) te worden. We kid you not.

http://33.media.tumblr.com/tumblr_m387zey4OK1r1osgto1_500.gif

En wat denk je? Josh Herdman is nog succesvol ook, want hij won zijn eerste partij als MMA-vechter (Mixed Martial Arts) tegen zijn Poolse opponent Janusz Walachowski:

xView full post on X

De 28-jarige Josh Herdman trainde al vijf jaar in traditionele Japanse jiujitsu voor hij in de kooi stapte. Maar, vrees niet, we zullen 'm vast ook nog wel op het grote scherm tegenkomen. Aan The Mirror vertelt-ie namelijk:

'Ik hou nog altijd van acteren. Ik heb nog altijd een manager en ik doe nog altijd audities. Het is alleen een beetje een loterij. Ik zie het niet als een carrièreswitch. Ik ben gepassioneerd door zowel acteren als vechten.'

https://45.media.tumblr.com/tumblr_lo3ruv2lfd1qhd14co1_500.gif

Als je je afvraagt hoe het met die andere acteur van het Korzel en Kwast-duo gaat? Niet zo goed. Jamie Waylett aka Vincent Korzel werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, omdat-ie betrokken was bij heftige riots in Londen. Het lijkt er dus op dat Korzel en Kwast hun vechtstreken nog niet verleerd zijn.

Er komt deze zomer een achtste(!) Harry Potter-boek! >