Er duikt áltijd weer die twijfel op zodra je een tattoo laat zetten of wanneer je eraan denkt om er één te nemen: 'Wat als ik 'm over een paar jaar niet meer mooi vind?'. Natuurlijk kun je dezer dagen tatoeages weg laten laseren, maar dat is ook niet alles, want: zeer pijnlijk en duur.

Maar! Die laatste twijfel die nu nog instaat tussen jou en je o-zo gewilde tattoo kan binnenkort een ding uit het verleden zijn. Want, jawel, uitwisbare permanente tattoos kunnen binnenkort dus een ding zijn.

En nee, dan hebben we het niet over plaktatoeages die je er weer afwast onder de douche. We hebben het over permanente tatoeages die weggehaald kunnen worden wanneer je maar wilt - of dat nu een maand, een jaar of een decennium is. Serieus.

Een team van chemische ingenieurs van de New York University hebben een nieuw soort inkt ontworpen, genaamd 'Ephemeral'. De inkt is permanent, maar ze hebben erbij een oplossing ontworpen die de inkt veilig en gemakkelijk kan verwijderen. Lees: iedere tatoeage die je laat zetten kun je ook zo weer weghalen. Zowel het laten zetten én het verwijderen kan gewoon worden gedaan door een normale tattoo artist met behulp van hun bestaande apparatuur. Wow.

De inkt wordt nog steeds verder ontwikkeld, maar je kunt nu al wel voorzien dat dit de tattoowereld HELEMAAL op z'n kop gaat zetten. Hadden sommige mensen dit maar eerder geweten...

http://media.vanityfair.com/photos/56b8c05d7894069c0bac4e7e/master/w_900,c_limit/giphy.gif