Niets gaat boven uren door de IKEA struinen en net te veel dingen die én handig én mooi én betaalbaar zijn in je karretje gooien. Ook iets wat nooit verveelt: door de IKEA-catalogus bladeren.

Maar! Ondanks dat we dit al jaren doen, is er één feitje over de catalogus dat we nog niet wisten. The Huffington Post en CG Society verlichten ons met nieuwe IKEA-catalogus-info: de foto's zijn niet echt.

http://www.reactiongifs.com/r/no-2.gif

Jep: 75% van de foto's in de catalogus zijn gemaakt met behulp van CGI, wat betekent dat ze digitaal in een computer zijn gecreëerd, in plaats van dat ze op een set in het echt zijn gefotografeerd.

Voordat je je nu verraden voelt: het heeft allemaal een goede reden. IKEA legt namelijk uit dat ze voor deze methode gaan omdat het heel wat tijd bespaart én vriendelijker is voor het milieu, omdat ze nu niet honderden sets hoeven te bouwen en weer af te breken. Martin Enthed, IT-manager bij IKEA:

'De duurste en ingewikkeldste foto's om te maken zijn de keukens. Uit een milieuperspectief, maar ook uit tijdbesparing, kiezen we ervoor om al die keukens niet heen en weer te verschepen voor één foto. Keukens zijn van die dingen die ook heel erg verschillen per land; een keuken in Amerika ziet er heel anders uit dan een keuken in Japan, bijvoorbeeld, of Duitsland. Je hebt dus heel veel verschillende foto's van heel veel verschillende keukens nodig.'

Klinkt logisch.


Bron: Cosmopolitan