Blake Lively is dé grote ster van het Cannes Film Festival dit jaar. De zwangere actrice trekt de meest prachtige outfits uit de kast en fans jubelen bij iedere entrée die ze maakt. Maar... Blake heeft nu toch een misstap gezet.

Kreeg ze al aardig wat kritiek over zich heen, omdat ze zei dat Woody Allen 'vrouwen kracht gaf' (ehhh, néé Blake), nu zou ze op Instagram volgens meerdere gebruikers en websites racistisch zijn geweest.

Blake Lively postte gisternacht deze foto op de foto-app met het bijschrift:

'L.A. face with an Oakland booty.'

instagramView full post on Instagram

De website Jezebel sprong er bovenop en laat weten dat Blake Lively hiermee eigenlijk wil zeggen dat mensen in Los Angeles elegant, blond en zoetjes zijn (lees: blank) en Oakland (een arme stad in Californië, waar veel donkere mensen wonen) het tegenovergestelde is met een big booty (lees: Afro-Amerikaans).

Wij gaan toch voor de andere, iets hoopvollere uitleg en denken dat de actrice gewoon het beroemde nummer van Sir Mix-A-Lots Baby Got Back wilde quoten. Misschien niet heel slim alleen.

Aardig wat mensen op Twitter zijn boos op Blake, vooral omdat ze ook met haar nu gefaalde website Preserve wel eens (wellicht onbedoeld) racistisch uit de hoek kwam: