Van een verdwenen toilet tot volledig ontbrekende slaapkamers: jij houdt bij de volgende sitcom-marathon wel even een extra oog open om deze details te spotten.

DE BANK VAN DE GILMORE GIRLS WAS ENORM ONCOMFORTABEL
Had jij ook altijd de droom om even lekker bij de Gilmore Girls op de bank te ploffen? Laat die droom nu maar varen, want Melissa McCarthy (Sookie) laat weten dat de knusse bank van Lorelai en Rory dus helemáál niet geschikt is voor lange filmavonden. Sterker nog: 'it was like sitting on a pile of bricks.'

Comfort, Sitting, Tableware, Sharing, Living room, Conversation, Couch, Home accessories, Throw pillow, Coffee table,

DE KEUKENTAFEL VAN DE GOLDEN GIRLS HAD MAAR DRIE STOELEN
In een huis waar vier vrouwen wonen, zou je ook een keuken verwachten waar plek is voor vier personen. Toch? In een échte keuken misschien, maar dus niet in een keuken waar een serie geschoten wordt. Met vier stoelen aan een ronde tafel zouden de Golden Girls altijd moeten vechten om een goed plekje in beeld en daarom is er uiteindelijk gekozen voor drie stoelen. Als tóch alle vrouwen moesten zitten, mocht één van hen zielig en alleen plaatsnemen op een hoge kruk bij de bar.

Tablecloth, Furniture, Sitting, Table, Sharing, Linens, Cabinetry, Chair, Conversation, Outdoor table,

GEEN SLAAPKAMERS VOOR MONICA EN RACHEL
De set van Friends was niet als écht appartement opgezet, dus de ingangen naar de slaapkamers waren honderd procent nep. De set voor het Central Perk-café stond aan de andere kant van die muur en de slaapkamers werden alleen opgebouwd als ze écht nodig waren voor een scène. Geef ons even zo’n café naast de woonkamer?

Human, Lighting, Human body, Furniture, Interior design, Room, Table, Sitting, Living room, Dress,

HET APPARTEMENT VAN WILL AND GRACE WAS SUPERGEDETAILLEERD
Zelfs de kleinste attributen werden van details voorzien. Wát een toewijding van de designers en de director, want zelfs de post op de koffietafel was geadresseerd aan de karakters die in het appartement woonden.

Leg, Interior design, Living room, Suit, Coffee table, Couch, Interior design, Houseplant, Conversation, Picture frame,

DE BRADY BUNCH-BADKAMER HAD GEEN WC
In de jaren zeventig was het not done om een toilet in beeld te tonen en daarom lieten de producers van de Brady Bunch de wc in de iconische badkamer van Jack en Jill maar gewoon helemaal weg. Ja, ook een oplossing.

Photograph, Standing, Tableware, Sitting, Community, Room, Hat, Interaction, Dishware, Conversation,


Bron: Goodhousekeeping