Beste Malu,
Laatst appte iemand mij iets en tot mijn verbazing zag ik dat er een paar woorden vetgedrukt waren. Ik vroeg gelijk hoe dat moest, maar diegene doet er voor de lol nog een beetje vaag over. Hoe werkt dit? - Leonie

Beste Leonie,
Ik weet het moment nog heel goed dat ik er voor het eerst achterkwam dat je cursief of vetgedrukt kon whatsappen. Nu had ik het geluk dat ik daar achter kwam doordat ik het zelf per ongeluk deed, dus ik wist meteen hoe het moest en heb door irritante zwijgzame vrienden niet lang hoeven gissen hoe het nu precies werkt. Ik heb namelijk terugkerende fases waarin ik weer even verliefd ben op Cu2-taal, incluis * sterretjes *, ~ haakjes ~ en .:: dubbele puntjes ::., en dan kom je al gauw op per ongeluk vetgedrukte of cursief gemaakte woorden. Het moment waarop ik positief verrast werd door Whatsapp:

Text, Line, Colorfulness, Font, Screenshot, Parallel, Number, Square,
Text, Colorfulness, Line, Font, Parallel, Number, Symbol, Circle, Screenshot,

Zoals je ziet ben ik meteen aan het testen geslagen. Ik heb iedere mogelijke combinatie uitgeprobeerd en kwam op drie combinaties:

> Om een woord vetgedrukt te krijgen, zet je sterretjes om een woord heen. Zo dus: *dit* is je vetgedrukte woord.

> Om een woord cursief te krijgen, zet je lage streepjes om je woord heen. Zo dus: _dit_ is je cursieve woord.

> Om een woord doorgehaald te krijgen, zet je golvende streepjes om je woord heen. Zo dus: ~ dit ~ is je doorgehaalde woord.

Heel veel plezier met appen, en deel je kennis, als een goede vriend(in).

Pssst... ook een vraag? Wekelijks beantwoordt Malu de Bont al je vragen op ELLE.nl, via malu.de.bont@hearst.nl kun je er eentje doorgeven.

Vraag 't de hELLEpdesk: hoe voorkom ik dat een uitgaansavond een k*tavond wordt? >