Heb jij ook last van permanente Wanderlust? Als reizen gratis was, zag je ons in ieder geval nooit meer terug. Helaas is dat niet het geval, maar een vliegticket hoeft echt geen rib uit je lijf te zijn. Er zijn namelijk aardig wat trucjes om een goedkoop vliegticket te scoren. Komen ze!

1. Klik op 'alternatieve vluchthavens'

Op veel sites kun je tijdens het boeken van een vliegticket 'alternatieve vluchthavens' aanvinken. Zoek je dan bijvoorbeeld op 'Amsterdam' naar 'New York,' dan kan het zijn dat hij aangeeft dat je beter via Brussel kan vliegen omdat dit veel goedkoper is. Dit kan je wel honderd euro schelen.

2. Meld je aan voor nieuwsbrieven

Je bent misschien wel bekend met de KLM wereldweken, maar je vergeet al snel wanneer ze precies zijn. Meld je daarom aan voor de nieuwsbrief van KLM, maar ook voor die van andere luchtvaartmaatschappijen. Zo ben jij altijd op de hoogte van de beste deals.

3. Kijk ook naar andere data

Vind je het niet erg om een dagje eerder of later te vertrekken of terug te komen? Kijk dan ook zeker eens bij de dagen voor en na jouw geplande reisdatum. Ook dit kan je heel erg veel geld schelen.

4. Boek je vliegticket op dinsdag

Yep, je kan geld besparen door je vliegticket op dinsdag te boeken. Sneaky maar waar: vluchtmaatschappijen houden elkaars prijzen goed in de gaten en verlagen hun prijzen als de concurrent dat ook doet. Dat is vaak op dinsdag. Omdat veel mensen hun tickets in en rondom het weekend boeken, zijn de tarieven dan vaak hoger.

5. Op tijd kopen is toch beter dan last minute

Een last minute scoren kan heel goedkoop zijn, maar hierbij moet je wel veel geluk hebben en de prijzen vallen dan toch vaak nog wel tegen. Wil je verzekerd zijn van een goedkoop ticket? Koop dan het liefst 8 maanden van tevoren een ticket. Hierna gaan de prijzen alleen maar omhoog.

6. Stel een prijsalarm in

Op sites zoals Skyscanner kun je een prijsalarm instellen nadat je een zoekopdracht hebt gedaan. Als de prijzen naar die bestemming wijzigen, krijg je een email. Zo ben jij verzekerd van de laagste prijzen.

7. Willekeurige bestemming

Dit geldt alleen voor mensen die er graag even tussenuit willen maar het niet uitmaakt waar ze heen gaan. Speur alle sites af en kijk welke bestemming het goedkoopst is. Een goedkoop vliegticket gegarandeerd.

https://media.giphy.com/media/l3V0dy1zzyjbYTQQM/giphy.gif Bron: cosmopolitan.nl