Afgelopen voorjaar deed het gerucht de ronde dat Apple zijn iPhone-scherm wel eens zou kunnen gaan vervangen voor zogeheten organic light-emitting diode displays – afgekort OLED. Dergelijke schermen maken verlichting vanaf de achterkant van het scherm overbodig. Bovendien zijn OLED’s dunner, flexibeler en verbruiken ze minder batterij-energie dan het huidige LCD-display.

Wat blijkt? Niet slechts een gerucht! Volgens Bloomberg heeft het bedrijf dat bijdraagt aan de productie van OLED-schermen, Applied Materials Inc, de laatste tijd een verviervoudiging in bestellingen gehad. Het hoofd van Applied Materials, Gary Dickerson, laat aan Bloomberg weten:

'It's not a peak or a one-time event. This is going to be sustainable growth. We all know who is the leader in terms of mobile products.'

Te snel juichen moeten we alleen nog niet. Volgens dezelfde man kunnen we de iPhone make-over pas in 2017 verwachten, omdat de machines behoorlijk lang over de productie van OLED’s doen. De eerstvolgende iPhone, die later dit jaar uitkomt, zal ‘m dus nog niet hebben.

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo, die in het verleden rake voorspellingen deed over de Apple Watch, Apple Pencil en iPad pro, denkt dat de 2017-iPhone een ‘glass-backed’ device wordt dat draadloos kan opladen en een curved scherm heeft met dito omhulsel. Aldus de site MacRumors.

Hoorde jij ook alleen maar 'draadloos opladen'?

https://media.giphy.com/media/sICLEEVlbZWnu/giphy.gif

 
Yes, Apple, yes!