De serie Friends is dan misschien al jaren niet meer op de buis, de zes vrienden houden onze gemoederen nog immer bezig. En dan vooral de gemoederen van Todd van Luling, een journalist bij The Huffington Post.

Hij kon het namelijk maar niet verkroppen dat hij niet wist wie de Ugly Naked Guy speelde. Je weet wel, de klaarblijkelijk lelijke en altijd naakt rondlopende overbuurman van het appartement van Monica (waar, op een zeker punt in de serie, iedere friend wel een keer heeft gewoond). Dus hij besloot dat uit te zoeken.

https://campaignofshockandawe.files.wordpress.com/2015/02/tumblr_nj1r2wgnkd1qc8jh0o1_500.gif?w=640&h=359

Hij belde met castigdirectors, castingbureaus, vrijwel iedereen die aan de serie meewerkte en zelfs executive producer David Crane hing aan de telefoon om niet te kunnen vertellen wie de acteur was die de iconische blootloper speelde. Er werden oude dozen geopend, garages vol archieven geleegd – maar zonder succes. Niemand wist wie hij was, maar nét toen Luling de zoektocht op wilde opgeven kwam er een mail van een crewmember uit die tijd binnen met raad.

Het was een figurant van castingbureau Central Casting. Maar wíe? Dat was nog steeds niet duidelijk. Uiteindelijk duurt het een jaar (een JAAR) voordat hij het verlossende antwoord krijgt. De acteur die Ugly Naked Guy speelt is… Jon Haugen.

Dat zegt je niets, hij is ook niet beroemd of iets, maar één van zijn figurantenrollen is mooi wel één van de beroemdste personages van de wereld. Volgens Jon Haugen wilde Warner Brothers dat zijn identiteit een mysterie zou blijven, en daarom is hij nooit publiekelijk voor zijn glansrol uitgekomen.

But not anymore! Dus, wie net als Todd niet kon slapen door dit vraagstuk, uw wensen zijn gehoord, éindelijk.

Voor het hele verhaal over de zoektocht lees je hier verder.