Je kent ze wel, die twee kuiltjes in de onderrug, ookwel 'venuskuiltjes' genoemd. Misschien heb je ze gewoon en heb je er nooit bij stil gestaan, maar wist je dat ook aardig wat mensen ze niét hebben?

Welnu, wat blijkt, je kunt ze als vrouw dus maar beter wel hebben. Onderzoek schijnt uit te wijzen dat wanneer vrouwen twee kuiltjes in de onderrug hebben, dat duidt op een 'betere gezondheid en fantastisch seksleven'. Ja heus. Ze zijn niet voor niets vernoemd naar de Romeinse godin van de liefde...

Het zit zo. Door die kuiltjes in de onderrug zou je blijkbaar beter een orgasme kunnen krijgen, omdat die kuiltjes ervoor zorgen dat je een betere bloedcirculatie hebt. Aangezien ze ook nog eens in dat, ehm, gebied zitten, komt dit je seksleven schijnbaar flink ten goede.

Om wat meer op de medische kant van dit verhaal in te gaan: de kuiltjes ontstaan doordat er gewrichtsbanden lopen van de onderrug naar de huid en zijn een indicator van een gezond lichaam. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een persoon met Venuskuiltjes fitter is en vaak ook een langer uithoudingsvermogen heeft (wat dat orgasme dus ook, ehm, weer ten goede komt).

Kortom: vier maar even een klein feestje als er twee van die gezellige kuiltjes in je rug zitten. Tenzij je je totaal niet in deze voordelen herkent...