Te vroeg gepiekt en vandaag al een beetje brak? Geen zorgen. Als jouw TGIF vanavond bestaat uit een rondje Netflix, hebben we 9 prachtige titels voor je om te kijken als je brak bent.

1. Planet Earth

youtubeView full post on Youtube

Er zijn drie dingen die je niet trekt als je brak bent: geschreeuw, explosies of een ingewikkeld plot. Planet Earth heeft precies geen van deze drie. Planet Earth is kalm, rustgevend, en als je geluk hebt val je langzaam in slaap van de stem van Sir David Attenborough.

2. Clueless

Clothing, Plaid, Helmet, Tartan, Sleeve, Pattern, Textile, Shirt, Photograph, Denim,

In het kader van het plot dat niet te ingewikkeld moet zijn, helpt het als je de film al 5000 keer hebt gekeken. Clueless is echt altijd goed.

3. 102 Dalmatiërs

Brak zijn is een beetje als kind-zijn: je wordt een kieskeurige eter, je kunt niet zo goed aanwijzen waar het pijn doet maar jammeren erover kun je wel heel goed en niemand kan je je bed uit krijgen. Omarm dit gevoel door iets kinderlijks te kijken. Plus: weer niet te moeilijk allemaal om te kunnen begrijpen.

4. Maid in Manhattan

Als je denkt dat je gaat sterven van ellende, is er altijd de romantische comedy nog, het beste middel om je faith in life te herstellen. Plus: het kan heel fijn zijn om in brakke staat naar hotelbedden en ander luxe genot te kijken.

5. Something's Gotta Give

Sand, Sitting, Summer, Vacation, Sharing, Travel, Holiday, Beach, Aeolian landform, Picnic,

Romantische comedy's die geregisseerd zijn door Nancy Meyers vallen in een speciale categorie, want romantische comedy's die geregisseerd zijn door Nancy Meyers hebben altijd ten minste één keuken die prachtig maar tegelijkertijd understated is ingericht. Deze aandacht voor detail kan heel helend werken voor je mentale en fysieke situatie, net als het feit dat iedereen in Nancy Meyer-films beige draagt.

6. Failure to Launch

Hair, Arm, Finger, Comfort, Fun, Hairstyle, Skin, Sitting, Shoulder, Hand,

Dit is gewoon een hele goede film. En hij past sowieso bij je, want jij failt ook to launch... uit je bed.

7. Friday Night Lights

Laat Tami Taylors moederlijke vibe over je heen komen als een warme douche.

8. Frances Ha

Deze film is grappig, aandoenlijk, luchtig en - best of all - helemaal in zwart/wit gefilmd. Frances Ha gaat je misschien zelfs inspireren je leven te beteren (tegen de tijd dat je hoofdpijn is weggetrokken, natuurlijk).

9. The Human Centipede

Poster, Photo caption, Gecko,

Soms is je kater zo erg dat je gewoon moet overgeven. Als dat niet meteen lukt, gebruik The Human Centipede dan als inspiratie.

Bron: ELLE