De was verzamelen. De was sorteren. De was wassen. De was drogen. En dan ook nog eens de was vouwen. Niemand vindt het een pretje om de was te doen. Maar nu is er een machine die je in ieder geval één van die wasgerelateerde klusjes uit handen neemt. Met de Foldimate hoef je namelijk nooit meer je kleding te vouwen. Geen grap.

Het concept van de FoldiMate‘Your laundry folding friend’ – is zowel super simpel als super complex. Om de machine te gebruiken stop je er kleren in en op schijnbaar magische wijze komen ze er netjes gevouwen weer uit, maar aan de binnenkant gaat het er ingewikkelder aan toe: het bevat een geavanceerd systeem met robotarmen en andere snufjes waardoor je kleding weer perfect in de vouw wordt afgegeven. Net een sprookje.

youtubeView full post on Youtube

Er waren al machines die dit ook kunnen, maar die zijn bijna allemaal ontwikkeld voor industriële doeleinden – denk aan het vouwen van een oneindig aantal witgewassen lakens voor hotels (de horror als je dát met de hand zou moeten doen). Maar de FoldiMate is, zoals de video laat zien, ontworpen voor huiselijk gebruik. Hij staat gewoon lekker naast je droger en ontfermt zich over alle shirts en broeken, handdoeken, sokken, onderbroeken, lakens en alle andere vouwwaardige objecten.

Helaas is de FoldiMate nog niet uit, maar de verkoopprijs wordt geschat op 850 dollar. Een kóópje als je het ons vraagt. Waarom zou je een paar euro uitgeven aan een ‘Folding Board’ als je ook een paar honderd euro uit kan geven aan een robot, toch?

Volgens de website van FoldiMate kunnen er binnenkort pre-orders voor de machine geplaatst worden. Wees erbij mensen, wees erbij.

Bron: Cosmopolitan