Je hebt 'm vast wel voorbij zien komen, het meest ge-instagramde boek van de afgelopen jaren; Girlboss van Sophia Amoruso.

instagramView full post on Instagram

Voor wie 'm niet gelezen heeft of geen idee heeft wie Sophia Amoruso is, een klein resumé. Amoruso is de oprichtster van Nasty Gal, dat kleding, accessoires en vintage vondsten voor vrouwen verkoopt en een van de snelst groeiende bedrijven van nu is.

Maar het ging Sophia Amoruso niet altijd voor de wind. Toen ze jong was leed ze aan depressies en moest ze van school af. Ze had daarna een reeks aan bijbaantjes (en wat criminele activiteiten), maar omdat ze een rugprobleem kreeg moest ze een baantje met health insurance zoeken. Ze vond die baan, als een ID-checker van studenten in de lobby van een school, en daar kwam eBay op haar pad. Ze opende een online shop, Nasty Gal Vintage, en de rest is geschiedenis.

Afijn, goed voer voor een serie zou je denken. Welnu, bij Netflix zitten natuurlijk ook wat slimmerds die hetzelfde dachten en nu komt hte bedrijf dus met, jawel, een serie over Sophia aka Girlboss. Hoé cool.

Sophia herself bevestigde gisteren het nieuws door met actrice Britt Robertson op de foto te gaan die haar gaat spelen in de aanstaande 13 afleveringen:

De serie, uiteraard genaamd Girlboss, wordt geschreven door Kay Cannon (Pitch Perfect) en geregisseerd door Christian Ditter (How To Be Single). Charlize Therons bedrijf, Denver & Delilah, doet de productie.

Wanneer Girlboss op Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.