Even bijblijven: Instagram heeft opnieuw nieuws. (Wellicht om alle kommer en kwel rondom haar nieuwe algoritme een beetje te verzachten - serieus: is er íemand wél blij met zijn nieuwe timeline? Wij willen het weten). Goed, het nieuws vandaag: het is nu nog makkelijker om een Instagrampost te doen. En dat zit zo:
De nieuwe iPhone-update van je favoriete social medium maakt het nu mogelijk om iets te posten op Instagram zonder dat je überhaupt de app hoeft te openen.

Vergelijkbaar met dat je vanuit Instagram iets kunt posten (doorplaatsen) op Twitter en Facebook, kun je nu vanuit de app waarmee je de foto maakt nu klikken op een share button en het Instagramlogo selecteren, waarna je foto meteen gepost wordt aldaar.

De sharing extension is al sinds 2014 beschikbaar voor app-ontwikkelaars, weet TechCrunch te melden. Maar Instagram heeft nu pas besloten om het ook daadwerkelijk in te zetten. Kleine kanttekening: op deze manier is het niet mogelijk om Instagrams filters en edit features te gebruiken. Maar je kunt er dus wel sneller een foto mee op Instagram posten. En daar zal front row-volk bij fashion weeks bijvoorbeeld best content mee zijn, in de race om wie de allereerste foto van een show post. En wellicht heb jij nu wél je foto gepost voordat je #diner koud is…