Netflix heeft iets geinigs bedacht: de binge scale. Oftewel: een wijzer waarop we kunnen zien welk soort series we in één ruk uit kijken en van welk soort series we in een langzamer tempo genieten.

Netflix keek daarvoor naar ons kijkgedrag van 100 series op Netflix, en deelde de series daarna in twee categorieën in: 'shows to savor' (de shows waar we langer over doen) en 'shows to devour' (de shows die we bingewatchen). Het resultaat:

Face, Head, Nose, Facial expression, Advertising, Dvd, Collaboration,

Verrassend genoeg zien we House of Cards ver links staan. Naast House of Cards kijken we ook series als Bloodline, Peaky Blinders en Mad Men op een langzamer tempo. Series die we bingen zijn Orphan Black, The Walking Dead, American Horror Story en Orange Is The New Black.

Waarom we langer doen over series als Mad Men en House of Cards? Netflix legt het zo uit:

'De subtiele commentaren op en referenties aan de maatschappij, de gelaagde karakters en de realistische elementen in de serie, zorgen ervoor dat we er op een langzamer tempo van kunnen genieten.'

Ook een grappig feitje dat naar voren kwam uit het onderzoek: we doen er gemiddeld vijf dagen over om een serie af te kijken, en tegen het einde van een serie kijken we dagelijks ongeveer twee uur.

Weet je dat ook weer.

Op een rij: dit zijn onze favoriete foodfestivals dit jaar >