Een punt achter een relatie zetten is nooit leuk. Maar het is waarschijnlijk beter dan besluiten om ‘on a break’ te gaan. En wel om de volgende redenen.

1. Het veroorzaakt communicatieproblemen, wat de relatie die je probeert te redden juist om zeep helpt. Tenzij jullie héle duidelijke pauze-regels hebben opgesteld, komen jullie waarschijnlijk in een Friends-worthy Ross/Rachel-situatie terecht. In het echte leven zouden deze twee NOOIT meer bij elkaar gekomen zijn, want Ross had het gewoon verknald en Rachel was eigenlijk altijd al te goed voor hem. Sorry not sorry.

https://media.giphy.com/media/NofEoQQXKySUE/giphy.gif

2. Het zal de onvermijdelijke break-up alleen maar moeilijker maken. Jullie krijgen beide de valse hoop dat het zal werken, maar als er zoveel problemen zijn, waardoor jullie beter even niet bij elkaar kunnen zijn, dan weet je eigenlijk wel dat deze ‘tijdelijke’ break het er niet beter op gaat maken. Eigenlijk moeten jullie twee keer dezelfde pijnlijke break-up doorstaan.

3. Problemen zullen niet zomaar als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook al denken jullie misschien van wel. Natuurlijk hebben jullie elkaar gemist en zijn jullie in het begin weer helemaal head over heels, maar na een paar weken voelt het weer als vanouds en lopen jullie tegen dezelfde problemen aan die jullie in eerste instantie uit elkaar dreven.

https://media.giphy.com/media/Jsy1lWy7VXWjC/giphy.gif

4. Mochten jullie tóch weer bij elkaar komen, dan zal de pauze altijd een zwarte bladzijde in ‘t verleden zijn. Jullie kunnen beter écht uit elkaar gaan, om later te beseffen dat jullie toch niet zonder elkaar kunnen. Dat bespaart onduidelijkheid en pijnlijke momenten, en biedt later een frisse start.

https://media.giphy.com/media/14YGBvrCL3mq4/giphy.gif

5. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Degene die besloot een pauze in te lassen, heeft nu de touwtjes in handen. Niet alleen zal het lastig zijn om die machtsbalans te herstellen, ook moet je alle verwijten naast je neer kunnen leggen om op goede voet verder te gaan – dus ‘Jíj was degene die uit elkaar wilde’ kun je niet gebruiken om overal je zin voor te krijgen.

6. Je gaat elkaar dingen kwalijk nemen. Waarom moest ‘ie zo nodig even afstand van jou als hij zoveel om je geeft? Waarom hadden jullie volgens hem een pauze nodig terwijl jij dacht dat alles prima ging? WAAROM? Al die vragen en verwijten gaan jullie in de weg staan tijdens discussies en ruzies ná de break.

https://media.giphy.com/media/HW1d8Q5zbitTW/giphy.gif

7. Het is gewoon best kinderachtig. Hoe oud waren we ook alweer? Als je niet langer met iemand samen wil zijn, stóp er dan gewoon mee.

https://media.giphy.com/media/130PZZ2A49nNAI/giphy.gif

8. Tijd nodig om na te denken of je wel verder wil met je relatie? Dan heb je je besluit eigenlijk al gemaakt. Je weet namelijk tegen deze tijd echt wel weten of iemand boy- of girlfriend material is of niet. Voel je het niet? Einde verhaal. Iets met genoeg vissen en een zee.

9. Duikt één van de twee met iemand anders het bed in, dan voelt dat als vreemdgaan. Hét Ross/Rachel incident. Op dit punt is het helemáál verstandig om gewoon uit elkaar te gaan. De ander verdient het niet om aan het lijntje gehouden te worden en jij bent duidelijk klaar om verder te gaan met je leven. Als we iets geleerd hebben van Friends, dan is het wel  dat ‘We were on a break!’ nooit een goed excuus is voor een slippertje.

https://media.giphy.com/media/116tIx09T1cinm/giphy.gif

10. De break is eigenlijk gewoon een smoes om geen onvermijdelijke discussies aan te hoeven gaan. En dat is een héle slechte smoes. Ga de confrontatie aan, zeker als jullie al langere tijd samen zijn. Als je ooit een serieuze relatie wil hebben, zullen die discussies  en meningsverschillen er  toch echt bij horen. Maar hé, daar worden jullie alleen maar sterker en hechter van, dus go for it.

11. Als je écht tijd voor jezelf nodig hebt, is een korte pauze niet genoeg. Is een break jouw manier om even aan jezelf te werken? Een paar weken geen contact is not gonna do the trick. Veranderingen hebben tijd nodig, dus jullie kunnen écht beter uit elkaar gaan in plaats van iets te forceren wat toch niet gaat werken. Hoe pijnlijk dat ook is.

https://media.giphy.com/media/am7ZDPApIPFjW/giphy.gif


Bron: Cosmopolitan