Stel, je ouders vragen je regelmatig na school op je zusje te passen, die door ziekte niet goed alleen kan blijven, en je verveelt je je daardoor mateloos. Wat doe je? De meeste pubers zouden de kans schoon zien om eens flink kattekwaad uit te halen, maar niet de inmiddels 23-jarige Canadese Manal Shaikh. Zij zette haar liefde voor nail art en beauty om in maar liefst drie succesvolle Instagramaccounts met een miljoenengevolg (@naildecor, @naildecorvideos en @wakeupandmakeup). Nu rest de vraag: hoe deed ze dat toch?

instagramView full post on Instagram

Vooral ook omdat Shaik niet perse in het profiel van een succesvolle beautyblogger past. Natuurlijk is ze onwijs knap en heeft ze prachtige ogen (en nagels, ook best belangrijk wanneer je daarover blogt), maar ze is schuw in het tonen van haar gezicht, iets waar de meeste bloggers geen genoeg van kunnen krijgen. Ook was ze met haar studie psychologie druk bezig met het opbouwen van een carrière als psycholoog.

Maar zoals dat zo gaat met alle succesverhalen, begon ook de passie van Shaikh als een hobby. Bij gebrek aan een wil om selfies te posten, begon de student maar foto's van haar gelakte nagels te delen. Het bleek een succes. Een week later had ze 100 volgers en dat aantal heeft zich inmiddels tig keer verdubbeld.

Tot dusver het succes van haar eerste account, maar hoe lukte het haar om maar liefst drie ijzersterke accounts op te zetten, waar wij al falen voor één account een beetje gevolg te verzamelen? Een kwestie van er vroegtijdig bij zijn en weten waar het publiek behoefte aan heeft, zo blijkt. Shaikh ontdekte dat er nog geen account bestond waarop het beste werk van verschillende make-upartiesten en bloggers werd verzameld en zag haar kans schoon.

Maar heus niet dat je vervolgens achterover kunt leunen, terwijl de volgers binnen stromen. Nee, hard werken is het, waarbij je continu het algoritme van je pagina onder de loep moet nemen om er achter te komen wat voor posts je het meeste likes en volgers opleveren. Ook belangrijk volgens Shaikh: foto's en video's van zeer hoge kwaliteit, anders kom je er niet.

En ja, dat houdt in dat je soms een post moet laten schieten die je zelf geweldig vindt, maar waarvan je weet dat je volgers niet bepaald vrolijk worden. 'Je moet zorgen dat je connectie met je volgers in stand blijft,' aldus Shaikh aan Fashionista.

Kijk, dat is pas echt je onzekerheden (lees: selfies maken) omzetten in sterke punten. Wij weten wat ons te doen staat.

Bron: Harper's BAZAAR