Je weet wat het ding met Leonardo DiCaprio is, toch? Terwijl andere Hollywood-sterren zich laten bronzen, knippen, vijlen, verven, vullen, verbouwenen kleden in designerkleding ter waarde van auto's, staat Leo daar nog ver boven. Als een man-bunned God, met dad bod in slechte jeans en vieze T-shirts.

Vrouwen houden van 'm voor zijn charisma - dat en het feit dat hij Jack was in Titanic honderd jaar geleden. Mannen houden van 'm omdat hij goed is in zijn werk en driekwart van het jaar al loungend op giga jachten doorbrengt. Er bestaan knappere acteurs, er bestaan beter geklede acteurs, en toch, tóch... het is gewoon Leo, punt. De trendsnegerende, jet-settende, cargo broeken dragende eeuwige vrijgezel die we allemaal wensen te zijn, diep van van binnen. In ieder geval voor een tijdje.

In een uitvoerig en extreem grondig onderzoek, leggen we precies dat bloot wat Leonardo maakt tot de king of not giving a f*ck - zodat jij er ook wat minder kunt geven.

1. Verspil geen tijd aan mode

Footwear, Leg, Trousers, Hat, Denim, Jeans, Car, Automotive lighting, Automotive tail & brake light, Street fashion,

 
Fashion, he? Het is een vermoeiend spel. Trends, seizoenen, maten, pasvormen, kwaliteit en al die andere dingen. Zou je niet gewoon willen dat je voor altijd die spijkerbroek uit 1996 kon blijven dragen en een grote dikke 'zoek het uit' kon zeggen tegen stijl af en toe? Welnu, als je Leonardo DiCaprio bent is dat precies wat je doet.

Hij zou zich kunnen hullen in het fijnste zijde uit Azie, of de gehele a/w 2017-collectie van Gucci als-ie het wilde, maar onze man Leo is meer een vermoeide-vader-op-zondag type man. Iedere andere A-lister zou worden verguist voor zulke slonzige off-duty kledingpraktijken, maar Leo maakte van caps, foute spijkerbroeken, en nog slechtere T-shirts een soort van counter-style handelsmerk. En dat is dan weer zo knap dat je er alleen maar voor kunt applaudisseren.

En wanneer hij gedwongen wordt zich formeel te kleden, om een award in ontvangst te nemen bijvoorbeeld, houdt Leo het graag simpel met een minimalistisch pak, om het aan mannen als Eddie Redmayne en Ryan Gosling over te laten om de grenzen van flamboyant formeel op te zoeken. Wat hem dan allemaal weer meer tijd geeft om na te denken over de belangrijke zaken in het leven, zoals het milieu en topmodellen.

2. Neem een Oscar in ontvangst alsof het no big deal is

Coat, Microphone, Collar, Suit, Outerwear, Dress shirt, Formal wear, Audio equipment, Music artist, Blazer,

 
De meeste Oscar-speeches bevatten een boel thank you's en knikkende knieen ge-bla bla, maar niet die van Leo toen hij (eindelijk) het podium op mocht om zíjn Oscar in ontvangst te nemen. Hij koos ervoor om te spreken over misschien wel het laatste ding waar iedereen op dat moment in de zaal aan dacht: de toekomst van de mensheid en de staat van het milieu. Precies. Vergeet het feit dat hij op het grootste schouderklop-event stond dat de mensheid ooit heeft gekend. Vergeet het feit dat hij de man was waarvan iedereen ter wereld die op dat moment keek wilde dat-ie zou winnen. Toen het moment van overwinning dan echt daar was, negeerde Leo de Oscar speech-etiquette en en week af naar eentje over de dreigende ecologische apocalyps, die iedereen zichzelf direct dom liet voelen om uberhaupt iets om films of celebrities - of mooie rodeloperjurken - te geven.

3. Lever nooit in aan jacht-tijd

Eyewear, Glasses, Vision care, Facial hair, Goggles, Shirt, Sunglasses, T-shirt, Beard, Travel,

 
Het bewaken van de regenwouden van Borneo en het voorkomen van de uitroeiing van inheemse Canadese culturen is allemaal prima en virtueus, maar jachtschepen zijn nog steeds prachtig, nietwaar? Leo weet dit. Leo begrijpt dat wanneer je 217 miljoen dollar waard bent, jachten gewoon part of the package zijn. Wat moet je anders doen? In een hotel zitten? Nee, bedankt.

Er zijn maar weinig mensen die ermee wegkomen tegelijkertijd het milieu te beschermen en giga jachten te bezitten, maar Leo doet 't. En wie zijn wij om een man zijn passie af te nemen. Wie.zijn.wij?

4. Omarm belachelijk gemaakte trends

Forehead, Eyebrow, Photograph, Formal wear, Facial expression, Interaction, Suit, Beard, Facial hair, Sharing,

 
Geitensikken, man-buns, vaping: de heilige trifecta van de hedendaagse bespotte man. Maar daar is Leo weer. Smooth, knap, zorgeloos op een jacht-Leo. Met zijn knotje en zijn watermeloensmaak e-sigaret en zijn rommelige geitensik. Hij komt ermee weg. We weten niet hoe, maar het lukt 'm.

5. Wees niet bang om nat te worden

Elbow, Chest, Trunk, Muscle, Barechested, Abdomen, Waist, Thumb, Trunks, Navel,

 
We geven gewoon het woord aan de foto voor deze.

6. Begin je eigen fitnessrage

Eyewear, Vision care, Human body, Sunglasses, Goggles, board short, Mammal, Facial hair, Summer, Chest,

De dad bod-pandemie was een merkwaardige en onverklaarbare rage die het internet over raasde. De interessante logica achter diens populariteit was dat vrouwen geen voorkeur hadden voor een obese man, maar ook niet terugdeinsden voor een avondje in een goed restaurant en gezelligheid. En wie was de archetype die naar voren stapte als briljante bedenker van deze trend? Het was Leo, uiteraard.

Terwijl andere filmsterren en mannen zich in het zweet baadde, wanhopig trainend voor dat onbereikbare Griekse adonis-lijf, hield Leo het bij een au naturel-look, genietend van het goede leven en er rijkelijk voor beloond wordend. En tegelijkertijd daarmee de enige man zijnd die zijn eigen fitnessrage startte zonder daadwerkelijk een spier aan te spannen. Geniaal.

7. Leef het vrijgezelle leven

Eyewear, Face, Head, Nose, Vision care, Mouth, People, Social group, Crowd, Cap,

 
Zelfs op de leeftijd van 41 is Leo nog steeds een man die monogamie aan anderen overlaat en het vrijgezelle leven met beide armen (en benen) omarmt. Hij is inmiddels zelfs even bekend om zijn harem aan prachtige (blonde) supermodellen, met wie hij over verre Caribische stranden dartelt, als om zijn indrukwekkende filmrollen. Een van zijn laatste vermeende muses was Rihanna. Al dan niet de meest begeerde popsterren ter wereld. En het lijkt erop dat hij haar wist te verleiden terwijl hij zijn foutste pet en bandana droeg. Vintage Leo.

8. Geef geen aandacht aan andere bekende mensen (behalve Rihanna)

 
De vraatzuchtige, zorgeloze buiklach; de terror in zijn ogen; het aanspannen van de spieren in zijn voorhoofd... Iedere milligram van Leo's talent kwam tot uiting in de vijf meest levendige seconden die het internet te bieden heeft, die bewijzen dat Leo's mimieke krachten eindeloos zijn. En dat hij geen idee heeft wie Lady Gaga is.

9. Wees Leonardo DiCaprio

Clothing, Finger, Audio equipment, Dress shirt, Collar, Chin, Outerwear, Formal wear, Suit, Blazer,

 
Wat deze betreft sta je er alleen voor zijn we bang. Want voor alle zelfverzekerdheid, charisma en dubbele kin-swagger die je kunt leren van Leo, helpt het een beetje dat je de meest getalenteerde, rijke en beroemde filmster van je generatie bent, evenals een Oscar-winnaar en de muze van Scorsese.
There's always a catch.


Foto's: Getty Images & social media - bron: ELLE