Beste Malu,

Hoe kan ik mijn woede het beste kwijt wanneer een taxichauffeur op een dag als vandaag door een enorme plas rijdt? Overbodig te melden dat uw vragenstelster op de fiets langs die bewuste plas reed en als een verzopen kat op kantoor aankwam. Briesend en ziedend. - M.

Beste M.,

Ik hoor je. Taxichauffeurs hebben totale schijt. Ik weet niet of dat altijd al zo was, maar het is in ieder geval al de vier jaar dat ik in de hoofdstad woon het geval. De keren dat ik mijn leven vreesde omdat een gehaaste taxichauffeur z'n voorrang nam en het 'm om het even was of dat met of zonder mij op de motorkap zou zijn, zijn niet meer op één hand te tellen. De Negen Straatjes is de hemel voor taxichauffeurs die kicken op risico en de hel voor fietsers die gewoon rustig van de grachten en hun muziek willen genieten. Dat er vandaag een plas over jou heen is gekomen, zal de chauffeur worst wezen. De straat is zijn terrein, de klant is zijn koning.

Probleem is: tegen de tijd dat je precies beseft wat voor een l*l de taxichauffeur net was, is-ie alweer 100 meter verder en kun je niks meer. Niet tegen een band aan schoppen, geen blikken werpen, of handgebaren desnoods; niks. Het enige dat je nog wel kunt, is kijken naar zijn kenteken en ik roep jullie dan ook allemaal op dat te doen. Ben je van je sokken gereden door een eikel van een taxichauffeur, mail dan het kentekennummer naar malu.de.bont@hearst.nl en ik stop het nummer in het archief voor een joekel van een Zwarte Lijst van Taxichauffeurs-dossier.

Wat ik daar precies mee ga doen, weet ik nog niet, maar absoluut iets, want ik ben een van de grootste asociale taxichauffeur-haters in Amsterdam. Ik ben ook de grootste liefhebber van leuke taxichauffeurs, en daarom verwijs ik jullie tot we de asociale taxichauffeur uit Amsterdam hebben verdreven, naar Taxi Moes.

instagramView full post on Instagram

Taxi Moes is al een jaar mijn vaste taxichauffeur voor als Uber het niet doet, en hij staat altijd voor je klaar. Hij draait in de basis keiharde happy housenummers, waar hij het liefst samen met je op wil dansen, maar als je even wat rustiger aan wil doen, switcht-ie zo voor je naar een klassieke radiozender. Bel 'm vaker dan drie keer en je krijgt altijd een speciale prijs - en die krijg je dan ook echt - en hij onthoudt na de eerste keer al waar je woont. Voor rokers heeft-ie soms sigaretten in zijn achterbak en Moes is altijd blij.

Bel 'm alleen niet op maandag; dan is-ie vrij. Dit is zijn nummer: (0)6 25 03 65 84.

Liefs,

Malu

Ook aanschuiven aan m'n hELLEpdesk? DM me, en dan geef ik antwoord.