Morgen is het dan eindelijk zo ver en brengt Unicode - het bedrijf dat over het selecteren en uitbrengen van emoji's gaat - haar nieuwe emoji's uit. Vanaf dan kunnen we EINDELIJK in de weer gaan met een avocado, bacon en zelfs talloze emoji's die met de aanstaande Olympische Spelen te maken hebben. Máár eentje is op het laatste moment toch verwijderd.

Apple klopte aan bij Unicode en wilde dat ze de geweer-emoji uit de update haalden. Lijkt ons een goede zaak, na het afschuwelijke bloedbad in Orlando en de hevige discussie die nu in Amerika laait over de wapenwet.

Unicode stemde toe en laat weten dat het geweer er morgen niet bij zal zitten. Afgelopen mei gaven Microsoft, Google en Apple al aan dat ze bezorgd waren over de geweer-emoji die in de update zat, en Apple liet zelfs weten dat als-ie er toch zou komen, ze 'm zouden weigeren. De emoji zou er zo uit hebben gezien:

Product, Brown, Gun, Firearm, Rifle, Line, Trigger, Tan, Khaki, Shotgun,

Unicode laat weten dat het geweer hoorde bij de Olympische Spelen-emoji's die in de update zitten, aangezien schieten een Olympische sport is. Er zullen ook emoji's omtrent gymnastiek, handbal en waterpolo komen, plus gouden, zilveren en bronzen medailles.

We zijn benieuwd...