Voor als je het hebt gemist: Taylor Swift had met Calvin Harris, dat ging uit, en krap een week later zat Swift(ly?) te vozen met Tom Hiddleston, met wie - naar verluidt - de vonk al oversloeg op het MET Gala, toen Swift nog met Harris was.

Goed, we moeten Hiddleswift wel in perspectief kunnen plaatsen, dus op een rij: alle exen en affaires van Taylor Swift.

1. Jordan Alford (Picture to Burn)
Jordan Alford was het eerste vriendje van Taylor en ze omschreef hem zelf als 'a real redneck'. Het ging uiteindelijk uit, want ze mocht nooit op zijn pick-up truck (zegt ze zelf), en hij verliet haar voor een goede vriendin van haar, Chelsea. Ze schreef Picture to Burn over deze breuk. Dit is Jordan met Chelsea.

2. Brandon Borello (Tim McGraw)
Brandon en Taylor waren elkaars high school-verkering, en toen ging Brandon naar college en moest het uit, want zo gaat dat in Amerika als je naar college gaat. Ze schreef het nummer Tim McGraw voor hem en ze vertelde later aan USA Today:

'He bought the album Taylor Swift and said he really loved it, which is sweet. His current girlfriend isn't too pleased with it, though.'

Met deze quote vinden we bewijs voor 't feit dat Taylor Swift heel oké gaat op drama en dat dit er ook al vroeg in zat.

Hair, Face, Smile, Finger, Eye, Fun, Forehead, Petal, Photograph, Happy,

3. Sam Armstrong (Should've Said No)
Sam was het volgende high school-vriendje en ook hij maakte er een potje van: hij ging vreemd, daarna ging het uit. Ze schreef Should've Said No en zong daarin: 'I can't resist / before you go, tell me this / was it worth it? / was she worth this? '

Dit zijn Sam en Taylor.

4. Joe Jonas (Last Kiss, Forever and Always, Holy Ground)
Joe Jonas was Swifts eerste A-list vriendje. Het duurde een paar maanden, waarna Jonas haar naar verluidt dumpte via een 27 seconden durend telefoongesprek. Reden: hij wilde liever met Camilla Belle daten. Ze schreef de heftige nummers Last Kiss en Forever and Always, en was al weer wat bedaard toen ze Holy Ground schreef en zong:

'Cause darling, it was good never looking down. And right there where we stood was holy ground.'

Fashion accessory, Fashion, Party, Friendship, Flash photography, Chest, Brown hair, Necklace, Body jewelry, Blond,

5. Taylor Lautner (Back to December)
Al vrij vlot daarna kwam Taylor Lautner. Taylor Lautner lijkt tot nu toe het enige vriendje van Swift dat geen hang naar andere meisjes had of vreemdging, maar Taylor vond Lautner niet écht heel leuk. Ze schreef Back to December en bood haar excuses aan:

'So this is me swallowing my pride
Standing in front of you saying, "I'm sorry for that night."
And I go back to December all the time.
It turns out freedom ain't nothing but missing you,
Wishing I'd realized what I had when you were mine.
I'd go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time.'

Toen ze het nummer tijdens de American Music Awards zong, voegde ze er op het einde aan toe:

'and he said..it's too late to 'pologize.'

Dat was weer een verwijzing naar deze video, een schoolopdracht van Taylor Lautner:

youtubeView full post on Youtube

Time Magazine schaarde dit moment onder een van de beste apologies van 2010.

Motor vehicle, Mouth, Automotive design, Shirt, Vehicle door, Cap, T-shirt, Car seat, Jewellery, Head restraint,

6. John Mayer (Dear John)
En daar kwam John Mayer, een van 'de meest tumultueuze relaties' die Taylor Swift volgens Taylor Swift ooit heeft gehad. Ze schreef het gemene Dear John over hem, hij reageerde in Rolling Stone:

'It made me feel terrible. Because I didn't deserve it. I'm pretty good at taking accountability now, and I never did anything to deserve that. It was a really lousy thing for her to do.'

Hair, Face, Ear, Hairstyle, Jewellery, Jacket, Style, Black hair, Fashion, Necklace,

 
7. Adam Young (Enchanted)
Adam Young is officieel geen ex van Taylor, maar wel het bewijs dat Taylor elke connectie met een mannelijk medemens het liefst in een dramatisch versje vereeuwigt. Adam Young en Taylor Swift mailden wat heen en weer met elkaar nadat ze elkaar één keer hadden gezien, maar voordat Young-Swift weer opnieuw kon afspreken, was Jake Gyllenhaal al aan de hand (zie volgende ex, hieronder). Toch wijdde Swift een lied aan Young, en wel aan zijn excellente schrijfstijl. En ze zal zich altijd afvragen:

'I'll spend forever wondering if you knew / I was enchanted to meet you.'

Dress shirt, Collar, Sleeve, Forehead, Shoulder, Red, Shirt, Formal wear, Style, Jaw,

8. Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal smeet naar verluidt 160.000 dollar over de balk om Swift in een privé-jet in te vliegen voor een date. Niet lang daarna maakte hij het weer uit via SMS. Dat zorgde voor zo'n rollercoaster van emoties bij Swift dat ze We Are Never Ever Getting Back Together, State of Grace, All Too Well, Girl at Home, The Moment I Knew én The Last Time kon schrijven. Saillant detail: toen Taylor Swift begon te daten met Jake Gyllenhaal, datete hij ook met Rachel Bilson en Anna Kendrick. Begrijpen we meteen de lyrics van The Last Time, die hinten op 'bovenaan iemands lijst' willen staan:

'This is the last time I'm asking you this, put my name on the top of your list.'

De fling duurde overigens vier maanden; tot nu toe het gemiddelde van elke genoemde ex/relatie. 

Forehead, Coat, Suit, Outerwear, Happy, Formal wear, Facial expression, Blazer, White-collar worker, Tooth,

9. Conor Kennedy (Everything Has Changed, Begin Again)
Ook deze relatie duurde krap vier maanden. In die vier maanden was Swift zo head over heels dat ze een huis in de buurt van zijn huis kocht. Het ging uit, het huis werd weer verkocht, en ze had er twee nieuwe liedjes bij: Everything Has Changed en Begin Again.

10. Harry Styles (I Knew You Were Trouble, Out Of The Woods, Style)
Harry Styles en Taylor Swift datete, precies volgens de Swiftly-traditie, zo'n drie maanden. Die drie maanden waren genoeg voor drie nummers en toen Swift I Knew You Were Trouble zong bij de uitreiking van de Grammy Awards, zette ze een overdreven Brits accent aan, en zei vervolgens: 'Well, it's not hard to access that emotion when the person the song is directed at is standing by the side of the stage watching.' Dat was Harry Styles.

Na haar breuk met Styles nam Swift een opvallend lange pauze van het daten (zo'n twee jaar), en toen kwam in maart 2015 Calvin Harris, die het ruim een jaar aan hield met Swift, het langste óóit. De rest is geschiedenis.

Wij geven Hiddleswift twee maanden. Tops.

Dit is waarom Taylor Swift waarschijnlijk zélf die zoenfoto's met Tom Hiddleston liet lekken >