De Jeep Grand Cherokee 2015 die achteruit reed op de oprit en de 27-jarige Anton Yelchin doodde werd massaal teruggehaald door Fiat Chrysler. Blijkbaar was er een probleem met de versnellingspook, waardoor gebruikers dachten dat ze 'm in 'park' hadden staan, terwijl-ie in z'n vrij stond.

Een onderzoeksteam van Los Angeles Police én de maker van de auto lieten gisteravond weten dat het nog te vroeg is om de precieze doodsoorzaak van Yelchin vast te stellen, maar wat we wel weten is dat de acteur gevonden werd op zijn steile oprit, terwijl hij klem zat tussen de Jeep en zijn stenen brievenbus.

Fiat Chrysler riep in april wereldwijd meer dan 1,1 miljoen van haar auto’s terug, omdat flink wat bestuurders hadden geklaagd dat hun voertuig wegrolde nadat ze uit waren gestapt. Hierbij liepen mensen al meerdere keren verwondingen op. De Jeep van Anton Yelchin hoorde ook bij de voertuigen die werden teruggeroepen door het autobedrijf, nadat de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration hierop had gehamerd.

Fiat Chrysler ligt al een tijdje onder vuur. Vorig jaar nog kregen het bedrijf een boete van 105 miljoen dollar, omdat het bepaalde, onveilige auto's niet teruggeroepen had en laat was met reparaties. Vorig jaar gaf het autobedrijf aan dat het 'zich bewust was van 41 verwondingen die mensen hadden opgelopen door de opmerkelijke versnellingspook van de auto'. Daarnaast laat Fiat Chrysler nu in een statement weten:

'We will be conducting a thorough investigation of this tragic incident. We extend our deepest sympathies to the family and friends of Mr. Yelchin.'

Het is niet bekend of Anton Yelchin zich bewust was van de massale terugroep van de auto's. Clarence Ditlow, de directeur van The Center for Auto Safety, liet gisteravond ook aan de pers weten dat Fiat Chrysler 'alle auto's moet terughalen en mensen een veilige leenauto moet geven totdat het probleem is opgelost'.

Lijkt ons een zeer verstandig besluit.

Intussen postte Zoë Kravitz gisteren nog deze prachtige foto van haar goede vriend Yelchin op Instagram:

instagramView full post on Instagram