De seizoensfinale van Game of Thrones bevestigde gisteren wel een heel sappige theorie. Na de tiende aflevering van seizoen 6 weten we namelijk eindelijk wie de echte ouders zijn van Jon Snow.

Game of Thrones-fans vermoeden het al jaren, maar nu, in de laatste aflevering van seizoen 6, wordt het eindelijk bevestigd. Jon Snow is niet de bastaardzoon van Ned Stark. Hij is zelfs helemaal geen zoon van Ned, maar zijn neefje. De baby die Lyanna Stark (zus van Ned Stark) vasthoudt terwijl ze doodgaat, is Jon. De snelle schakeling tussen het gezicht van de baby en dat van Kit Harington neemt alle twijfel weg.

De reden voor Neds grote geheim? Angst voor zijn goede vriend en de (destijds) verloofde van zijn zus Robert Baratheon. Hij is namelijk niet de vader. De waarschijnlijke vader is Rhaegar Targaryen, broer van Daenerys. Jon is dus ijs (Stark) én vuur (Targaryen).

Dankzij het niet zo snelle schrijfproces van George R.R. Martin was het aan de tv-makers om dit geheim te onthullen. De makers van de serie kenden dit geheim al vanaf het begin, ze hebben dan ook al zes seizoenen hints laten doorschemeren in de afleveringen. Kijk maar:

youtubeView full post on Youtube

Welke andere Game of Thrones-theorieën zullen waar zijn? >