We snappen; je kijkt al een aantal seizoenen Game of Thrones en kunt in de verste verte dus niet meer bedenken hoe het voor een leek moet zijn om beelden van GoT te zien. Ik help je een handje: 13 dingen die ik - iemand die nog nooit een aflevering Game of Thrones heeft gezien - denk over de serie.

1. Het is volgens mij een soort fantasy serie, maar tegelijkertijd vertoont het in de basis heel veel gelijkenissen met de minder gave eigenschappen van onze echte maatschappij
Zoals genderrollen. En hiërarchie. En patriarchie. Die drie lijken in Game of Thrones ook essentials, maar waarom? Waarom moet het zo zijn? Als Game of Thrones fantasy is, waarom kan een gigantische, gepantserde vrouwleider dan niet een bende van zwangere mannen aansturen? (Als dat gebeurt, ga ik meteen kijken).

2. Ze zijn allemaal heel dirty
Als in, letterlijk vies, maar ook seksueel gesproken dirty.

3. SPOILER ALERT
Red Wedding is een ding SPOILER ALERT en als je het er ooit over wil hebben dan moet je SPOILER ALERT van tevoren aankondigen dat je het erover SPOILER ALERT gaat hebben, want het is een SPOILER ALERT behoorlijke spoiler.

4. De show heeft ingevlochten vlechtjes weer op de kaart gezet

5. Er speelt een super lange, super blonde chick in
Die eruit ziet als iemand waarmee ik vriendinnen wil worden.

6. Peter Dinklage is grappig
En omdat hij zo grappig is, trekt ieder vrouwpersoon haar kleren voor hem uit. Dit weet ik omdat ik flarden van seksscènes voorbij heb zien komen en in het echte leven regelmatige fan-T-shirts van Dinklage zie, dus 1 1=2.

7. Je ziet af en toe een penis
Maar veeeeeeeeeeel meer borsten en bush. Nogmaals: patriarchie. Serieus HBO, als ik voor één dag aan het roer mocht staan, dan zou ik er flink wat meer penissen in gooien en de episodetitel zou iets van Dick of Dongs luiden.

8. Er zit een klein rotjoch in
Iedereen haat King Joffrey want hij is een etter en iedereen wil dat hij dood gaat.

9. Er is een soort drakenmoeder
Maar... biologisch? Of meer op een soort dog whisperer-manier? Afijn; dit is waar de fantasy denk ik in zit.

10. Jon Snow kan niet acteren
Elke keer als ik hem op het scherm zie, staat hij daar een beetje met een halfopen mond te staren, sexy als de malle maar houterig as fuck.

11. Er zijn heel veel families en ze haten elkaar allemaal
En dus zijn ze heel vaak met elkaar aan het vechten om stukken land en familie-eer en legers die ze willen aansturen en gaap. Ik heb Gladiator gezien. Klaar mee.

12. Het bevat veel geweld
En verkrachtingen. Ik hoor altijd iedereen over de verkrachtingen en hoe onnodig ze zijn en hoe grof en boy oh boy, wat krijg ik daarvan zin om de serie te gaan kijken! (Psycho alert?!).

13. Jon Snow heeft een dikke sidekick
Ik denk dat ik van hem houd en ik wil dat hij de last man standing wordt. Hij, de drakenvrouw en Dinklage zouden een spin-off moeten krijgen die Blondie, Fatty and Short Stack Take Manhatten zou moeten heten. Het zou een soort Real Housewives zijn, maar dan sexier. Ik zou die show BINGEN.