Het EK, de Tour de France, Wimbledon, de Olympische Spelen... De grootse sportzomer is officieel begonnen en we kunnen ons dus onderdompelen in partijen van de beroemdste sporters. Een lange tennismatch kan soms wat saai zijn (sorry), maar wat toch áltijd opvalt bij grote toernooien: het bijgeloof. Wat is dat toch met tennissers? Van Serena tot Rafael; allen hebben ze wel een paar routines die ze voordat ze het veld op stappen uit moeten voeren. We zetten ze op een rij:

ROGER FEDERER

Shirt, Jersey, Sportswear, Sports jersey, Fan, Brown hair, Active shirt,

De Zwitserse kampioen heeft blijkbaar 'iets' met het getal 8. Let maar op de acht handdoeken, acht flesjes Evian en acht tennisrakets die hij altijd bij zich heeft.

SERENA WILLIAMS

Sports equipment, Skin, Human leg, Sportswear, Sports uniform, Ball game, Sport venue, Joint, Wrist, Elbow,

De grootse vrouw van de tennisbaan strikt haar veters altijd op PRECIES dezelfde manier voordat ze het veld opstapt én stuitert de bal vijf keer voor ze serveert.

NOVAK DJOKOVIC

De Servische prof stáát erop dat zijn poedel Pierre áltijd meegaat...

instagramView full post on Instagram

RAFAEL NADAL

De koning van het bijgeloof is toch wel Rafael Nadal. De Spanjaard heeft héél veel handelingen die hij van zichzelf moet verrichten. Zo moet de labels op zijn waterflesjes áltijd richting het tennisveld gericht zijn en moét hij het veld als eerste opstappen met zijn rechtervoet. Bekijk ze hieronder allemaal (het zijn er nogal wat namelijk). Toch jammer dat-ie dit jaar niet op Wimbledon staat, altijd entertaining dit immers: