Sommige mensen vinden het belangrijk dat ze een armleuning hebben. Anderen vinden het gaaf om vanuit hun raam een vleugel te kunnen zien.

Ik geef om beide geen f*ck: ik vind vliegen doodeng, dus het enige waar ik tijdens het kiezen van een vliegtuigstoel mee bezig ben, is het pinpointen van een plek waar ik de minste kans heb op een panische aanval. Vliegtuigmaatschappij JetBlue is zo slim geweest om een video te maken voor angsthazen als ik, waarin ze uit de doeken doen welke plek het 'kalmst' is.

Wat blijkt? Als je zo min mogelijk turbulentie wil voelen, moet je in het midden van het midden gaan zitten. Aan de 'raamkant' voel je meer turbulentie dan in het midden van het gangpad. Waar je niet moet zitten, is aan de achterkant van het vliegtuig - daar voel je turbulentie sterker dan in het midden of aan de voorkant.

Als je graag wil slapen, kun je het beste vóór de vleugel blijven. De motoren van het vliegtuig zitten namelijk aan de vleugel, en het geluid dat de motoren produceren wordt aan de 'achterkant' van het vliegtuig veel beter gehoord dan vóór de vleugel, omdat het geluid door de beweging van het vliegtuig automatisch naar achter gaat.

Alles op een rij, in deze duidelijke video van JetBlue: