We kennen allemaal het verhaal van Tarzan en Jane wel, maar oké, het was een beetje verouderd. Reden genoeg voor regisseur David Yates (Harry Potter) en Warner Bros. om 'm dus nieuw leven in te blazen. En wel met de appetijtelijke Alexander Skarsgård en Margot Robbie.

In The Legend of Tarzan zien we hoe de man die ooit bekend stond als Tarzan inmiddels de jungle van Afrika achter zich heeft gelaten en een nieuw leven heeft opgebouwd met vrouw Jane. Dan wordt hij echter uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Maar niets is wat het lijkt, en al snel blijkt dat-ie als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (gespeeld door acteerheld Christoph Waltz!). Niemand weet wat ze door dit gevaarlijke plot te wachten staat...

Klinkt spannend, niet? Is het ook. David Yates zorgt net als bij Harry Potter voor waanzinnige special effects en weet zijn karakters enorm goed neer te zetten (Alex is de ultieme goeierd en Waltz de ultieme bad guy).

Nog een hoogtepunt is Margot Robbie, die immer van het scherm spat. En reken maar dat dit haar jaar wordt, want Suicide Squad komt volgende maand uit en haar rol als Harley Quinn kan haar weleens een Oscar-nominatie gaan opleveren. En dan hebben we het nog niet eens over Samuel L. Jackson gehad, die Tarzans buddy George Washington Williams speelt. 

Daarnaast is de chemie tussen Margot en Alex héérlijk. Yates vertelde in een interview dat de actrice zich zelfs zo inleefde tijdens en ehm, pikante scène, dat ze Alexander een blauwe plek sloeg. Niet dat-ie daar veel pijn van gehad zal hebben, want de Zweedse acteur is in de film in zijn beste shape ooit. Daar moest-ie dan ook wel flink wat voor doen. Zo at hij 7.000 calorieën per dag(!) en trainde-ie zich suf. Maar dan heb je ook wat...

Human, Natural environment, Chest, Barechested, Forest, People in nature, Jungle, Trunk, Abdomen, Muscle,

Tja, toch wel een USP van de film.

Gaat dat zien dus: The Legend of Tarzan, vanaf vandaag, in de bioscopen in Nederland.

youtubeView full post on Youtube

Nóg meer Alexander Skarsgård? UITERAARD! In ELLE juli staat een héérlijk interview, al zeggen we het zelf, met de goede man. Pak 'm op dus!