Je zit in het vliegtuig en de stewardess vraagt of iedereen zijn of haar telefoon op vliegtuigstand wil zetten en de meesten doen dat dan. Maar wat gebeurt er nou echt als je je telefoon niet op vliegtuigstand hebt staan terwijl het vliegtuig in de lucht is?

Een piloot legt het op Airlineupdates.net uit. Volgens hem verstoren mobiele telefoons de communicatie van vliegtuigen, maar is dat over het algemeen niet gevaarlijk. Het is vooral irritant voor de piloten. Het is wel een keer voorgekomen dat twee vliegtuigen tegelijk op wilden stijgen, omdat ze elkaar niet konden verstaan door mobiele telefoons. Gelukkig zag de verkeerstoren dit op tijd en ging alles goed.

Verder vertelt de piloot dat het allemaal wel meevalt als er één telefoon aan staat, maar als dit er meerdere zijn het wel echt vervelend is. Ook hebben grotere vliegtuigen bijna geen last van mobiele telefoons, omdat er een grote ruimte zit tussen het passagiersruim en de cockpit. In deze grotere vliegtuigen zit namelijk een ruimte voor de crew.

Gelukkig zijn de piloten goed voorbereid voor wanneer de communicatie wegvalt. Maar toch wel fijn om er een beetje rekening mee te houden. Snapchat werkt toch niet in de lucht.

https://cheapwinecurious.files.wordpress.com/2016/05/bridesmaids-plane-2.gif?w=676